Μόλις 580 € κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε ο δήμος Ορεστιάδας για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Ορμενίου.

Από 2 € να έδινε ο κάθε κάτοικος του δήμου θα συγκεντρώνονταν σχεδόν ίσο ποσό με την επιχορήγηση που έδωσε ο δήμος στο Ορ tv.

Εντύπωση, αλλά όχι θετική προκαλεί το ποσό που συγκεντρώθηκε στον ειδικό λογαριασμό που είχε ανοίξει στην τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5351057646395 για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Ορμενίου.

Ο λογαριασμός άνοιξε ύστερα από ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και όποιος ήθελε, πολίτης ή φυσικό πρόσωπο μπορούσε να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου που ο λογαριασμός παρέμεινε ανοιχτός συγκεντρώθηκαν 580 €, μόλις πέντε € λιγότερα από όσα είναι ο μισθός των νέων εργαζομένων. . .

Δυστυχώς, το κάλεσμα του δήμου Ορεστιάδας, ύστερα από την πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Καραγιάννη, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την κοινή υπουργική απόφαση έπεσε στο κενό.

Οι καιροί για όλους είναι δύσκολοι και τα χρήματα δεν περισσεύουν.

Το ποσό όμως θα είχε σίγουρα πολλαπλασιαστεί αν υπήρχε μεγάλη προβολή στα ΜΜΕ. . . Και φυσικά τα ΜΜΕ δε φέρουν ευθύνη, καθώς δεν υπήρχε συνεχής προβολή της προσπάθειας με δελτία τύπου και συνεντεύξεις.

Τα συμπεράσματα ανήκουν σ’ όσους διάβασαν τις παραπάνω γραμμές.

Ευχόμαστε στο δήμο Ορεστιάδας, να μοιράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το παραπάνω ποσό στους δικαιούχους.