Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής που συνήλθε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, με αφορμή την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνού, ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ

Στην Κομοτηνή, σήμερα 7 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής που συνήλθε στην αίθουσα των συνεδριάσεών του, ευθύς μετά το άγγελμα της κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από νόμιμη πρόσκληση της Προέδρου του, κ. Σοφίας Μενεσελίδου και σχετική εισήγηση του Δημάρχου, κ. Γεωργίου Πετρίδη,

Ψ η φ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α

 Να εκφράσει τη μεγάλη συγκίνηση και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Δαμασκηνού, συμμετέχοντας στο καθολικό βαρύτατο πένθος της Εκκλησίας μας.
Του σεπτού ιεράρχη, που στα χρόνια της αρχιερατικής ποιμαντορίας του στην ιστορική μας Μητρόπολη, υπηρέτησε με συνέπεια και απαράμιλλη αγάπη τον τόπο μας και την Ορθοδοξία.
Στάθηκε πάντα μαχητικά στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, αρωγός και ενεργός συμπαραστάτης στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.
Υπήρξε πάντα μπροστάρης στους αγώνες της περιοχής για την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων και τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τον Νομό μας.
Με ήθος και σύνεση εργάστηκε σταθερά και με ζήλο για την προβολή και την επίλυση των προβλημάτων του λαού και της Εκκλησίας μας.
Τα χρόνια που υπηρέτησε με δυναμισμό και σθένος ψυχής τον τόπο μας έχουν εντυπωθεί στη μνήμη όλων μας και θα παραμείνουν ζωντανά στις συνειδήσεις μας.
 Να συμμετέχει στο τριήμερο πένθος που έχει κηρυχθεί και να κυματίσει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό κατάστημα και στις υπηρεσίες του.
 Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου στον τοποτηρητή της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ.κ. Δαμασκηνό και να του επιδοθεί το παρόν ψήφισμα.
 Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιο ακολουθία.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΕΝΕΣΕΛΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ