Τηλ. Επικοινωνίας 6937401649 – 6973401168
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΔΗΜΑΡ για να εφαρμόσει τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε από τον Οκτώβρη του 2012 στην αύξηση του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο και την εξομοίωση με εκείνο του πετρελαίου κίνησης, πολλοί εργαζόμενοι αλλά και υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, ΚΑΠΗ κλπ. θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία προμήθειας πετρελαίου.
Παίρνοντας υπόψη και το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων ύψους 11,9 δις. Ευρώ, που θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης, είναι βέβαιο ότι πολλές οικογένειες και υπηρεσίες θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του ψύχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Η πρόφαση που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ότι έτσι θα χτυπήσει το εκτεταμένο λαθρεμπόριο είναι αισχρό ψέμα. Το λαθρεμπόριο και η μεγάλη φοροδιαφυγή διαπράττεται από τα μονοπώλια που ελέγχουν την εισαγωγή, τη διύλιση και τη διανομή. Και η κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι αυτό το καρτέλ, αυτό το κύκλωμα ούτε θέλει ούτε μπορεί να το ελέγξει. Αντίθετα, όσο αυξάνει τη φορολογία που έχει φτάσει να είναι στο 70% επί της τιμής του λίτρου των καυσίμων, τους δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αποκομίσουν αμύθητα κέρδη.
Ο μόνος ουσιαστικός και πρακτικός τρόπος για να χτυπηθεί εν μέρει το εκτεταμένο λαθρεμπόριο είναι η πλήρης κατάργηση όλων των φόρων και η δραστική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πετρελαιοειδών. Ακόμα να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές και άλλα τμήματα του κεφαλαίου.
Ο καθορισμός ζωνών για το ύψος επιστροφής του φόρου θέρμανσης και η ένταξη των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων Αν. Μακεδονίας-Θράκης στη ζώνη Β και της Δράμας στη ζώνη Α, που σημαίνει επιστροφή φόρου στην καλύτερη περίπτωση 400 ευρώ αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία για το λαό της περιοχής μας.
Κανένα σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, παιδικός σταθμός, καμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα και αυτό είναι ζήτημα αλληλεγγύης και οργανωμένης πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Και το ζήτημα της θέρμανσης και των καυσίμων είναι ένας βασικός λόγος για να αρνηθεί ο λαός να συνεχιστούν οι θυσίες του για να ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία, για να παραμείνει η χώρα στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.
 Όχι στην κοροϊδία και στα ψίχουλα της δήθεν επιστροφής φόρου
 Να ακυρωθεί η απόφαση της συγκυβέρνησης που προβλέπει την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνο της κίνησης από τον Οκτώβρη του 2012.
 Πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.