Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης εκφράζει την αντίθεσή του σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών (Νόμος 4087/2012 – ΦΕΚ 196Α).
Συγκεκριμένα θεωρούμε αδύνατον να προβούν τα μέλη μας στην ρύθμιση του ΟΑΕΕ διότι η προϋπόθεση που τίθεται για την καταβολή απαιτητών εισφορών από 1/7/2012 έως την ημερομηνία αιτήσεως είναι απαγορευτική για την πλειονότητα αυτών, δεδομένου ότι δεν αποδίδουν τις εισφορές τους όχι λόγω ιδιοτελούς υπαιτιότητας αλλά λόγω απόλυτης αδυναμίας, οικονομικής κρίσης και έλλειψης ρευστότητας.
Προτείνουμε να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση όλοι οι ασφαλισμένοι και να ισχύει ο διακανονισμός για το υπόλοιπο της οφειλής τους μέχρι και την ημερομηνία κατάθεσης της αιτήσεως. Επίσης θα θέλαμε να αυξηθεί ο χρόνος διάρκειας του διακανονισμού σε περισσότερες δόσεις έτσι ώστε να μην χάνεται η ρύθμιση.
Παράλληλα ζητούμε την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων -ενήμεροι και μη- διότι ενώ χρεώνεται στους ασφαλισμένους κανονικά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ως υπάρχουσα, στην ουσία δεν παρέχεται.

Ο Πρόεδρος
Μακρίδης Ευστάθιος
Ο Γραμματέας
Μιχαηλίδης Νικόλαος