Ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, μετά τη συνάντηση που υπήρχε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με τα λατομεία του Κουφόβουνου έκανε την την ακόλουθη δήλωση:
«Βρέθηκα σε δύσκολη θέση χθες στη συνάντηση που είχαμε μαζί με τον περιφερειάρχη κ Γιαννακίδη στο υπουργείο ΥΠΕΚΑ. Προσπάθησα να επιχειρηματολογήσω γιατί επί 5-6 χρόνια δε κάναμε τίποτα από αυτά που οφείλαμε να κάνουμε, για το περίφημο θέμα των λατομείων του Κουφόβουνου.
Χρησιμοποίησα επιχειρήματα στα οποία πίστευα, προσπαθώντας να πείσω την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των εδώ και πολλά χρόνια παράνομων λατομείων.
Τα εγχώρια επιχειρήματά μας δυστυχώς είναι πολύ ανεπαρκή και η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που δεν έπραξαν αυτά που όφειλαν να πράξουν.
Τελικά υιοθετήσαμε μια πρόταση την οποία ανέλαβε να υλοποιήσει η περιφέρεια. Θέλω όμως να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι ανεπάρκειες, ολιγωρίες και αδυναμίες δε μπορούν να καλύπτονται από υστερικές κραυγές».