Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης στο ύψος της Μάνδρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ένας 18χρονος Αφγανός, ένας 26χρονος Ιρακινός και μία 22χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.
Αστυνομικοί το βράδυ της Τετάρτης εντόπισαν, στην παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου Έβρου, μια ομάδα τεσσάρων ατόμων, η οποία καθοδηγούνταν από δύο διακινητές και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Το πρωί της Πέμπτης η ομάδα με τους δύο διακινητές κατευθύνθηκε προς το ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου, όπου η 22χρονη τους προμήθευσε με έξι εισιτήρια με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και ακολούθως επιβιβάστηκαν όλοι στο λεωφορείο.
Στη συνέχεια, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης (ύψος Μάνδρας) οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το λεωφορείο και συνέλαβαν τους τρεις διακινητές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.