Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που οργανώνει η ΦΕΞ και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα βρίσκονται στην Ξάνθη ο Νίκος Κυπουργός, ο οποίος και θα συντονίσει τo κύκλο εργασιών, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των δομών του φεστιβάλ αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών.
Στις συζητήσεις που θ’ αρχίσουν σήμερα στις 19.30 στο Λαογραφικό & Iστορικό Mουσείο Ξάνθης θα συμμετέχουν ο Μάρκος Σκούλιος – μουσικός, υπεύθυνος του Φεστιβάλ Λόγιας Ανατολικής μουσικής και καθηγητής του τμήματος μουσικών σπουδών του ΑΤΕΙ Άρτας, ο Σπύρος Γκιγκόντης – μουσικός και καθηγητής του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου, ομάδα φοιτητών του τμήματος μουσικών σπουδών από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο πρύτανης και μουσικός κος Vasilev από το πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης, ο Ahmet Hamdi Tzafer μουσικός και καθηγητής του τμήματος μουσικών σπουδών του πανεπιστημίου της Αδριανούπολης, καθώς και φοιτητές από τα αντίστοιχα τμήματα των πανεπιστημίων, αλλά μουσικοί και δάσκαλοι μουσικής και εκπρόσωποι από την περιοχή μας.

Με την παρουσία της θα μας τιμήσει και η διεθνούς φήμης σοπράνο κα Σόνια θεοδωρίδου.
Το πρόγραμμα θ’ αρχίσει στις 19.30 στο Λαογραφικό & Iστορικό Mουσείο Ξάνθης όπου θα γίνει μια παρουσίαση των υποδομών και της δυναμικής της πόλης, θα ακολουθήσουν συζητήσεις για τις δυνατότητες συνεργασιών και προοπτικές των μουσικών Φεστιβάλ στην περιοχή μας.
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο στα Άβδηρα και την Κυριακή και με την ολοκλήρωση των συζητήσεων, θα ανακοινωθούν τ’ αποτελέσματα και θα κλείσει ο κύκλος των εργασιών με την συναυλία της κας Σόνιας Θεοδωρίδου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών

20 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ – Συναυλία
1η Συναυλία των φοιτητών που φιλοξενούνται στο Φεστιβάλ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η «Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» οι φοιτητές από τα μουσικά τμήματα πανεπιστήμιων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας θα δώσουν την 1η τους συναυλία με ήχους παραδοσιακούς.
Είσοδος ελεύθερη

21 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στο καφέ «Κήπος» – Κυριακάτικο πρωινό
Ένα κυριακάτικο πρωινό με κλασική μουσική.
2η Συναυλία των φοιτητών που φιλοξενούνται στο Φεστιβάλ
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 21 και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης
η Σόνια Θεοδωρίδου τραγουδά Χατζιδάκι
1ο Μέρος – έργα Χατζιδάκι για πιάνο και βιολί με τον Σπύρο Γκικόντη & Στέφανο Κατσαρό
2ο Μέρος – η Σόνια Θεοδωρίδου, τραγουδά Χατζιδάκι

H διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου εμφανίζεται στις 21 Οκτωβρίου στην Ξάνθη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η «Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» όπου θα ερμηνεύσει τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.
Η Σόνια Θεοδωρίδου έχει εμφανιστεί στις πιο αναγνωρισμένες όπερες και σε σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Έχει δώσει πολλά κονσέρτα και έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους και ορχήστρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τιμή εισόδου 10€ Οικονομική ενίσχυση του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης
Προπώληση στη ΦΕΞ το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και το Βιβλιοπωλείο «+Βιβλία ΚΑΦΕΤΖΗ»

Σάββατο 27 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ
«με τη γεύση της παρέας στα χείλη»
Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (Φ.Ε.Ξ.) και το Π.Α.ΚΕ.ΘΡΑ. σας προσκαλούν σε μια μουσική βραδιά με τραγούδια του Γιώργου Φραντζολά.
Συμμετέχουν η Άννα Φραντζολά και ο Γιώργος Καραγιαννίδης στο τραγούδι, ο Χάρης Ξυλάς στα σαξόφωνα, ο Δημήτρης Φραγγατζής στο βιολί και ο Κωνσταντίνος Φραντζολάς στα πλήκτρα.
Θα ακουστούν τραγούδια από τους δίσκους «Νύχτα από σεντέφι», «Εδώ ξυπνούν τα όνειρα» και τις άλλες δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Φραντζολά
«με τη γεύση της παρέας στα χείλη».
Πληροφορίες:
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη – παλιά πόλη. Τηλ . 25410 25421 www.fex.org.gr fexanthis@gmail.com