Την 28η Οκτωβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου. Με την ευκαιρία αυτή η τοπική εκκλησία θα υποδεχθεί για μόνιμο προσκύνημα τα ιερά λείψανα του αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, επ’ ονόματι του οποίου τιμάται το πρόσφατα διαμορφούμενο Παρεκκλήσιο σε ημιυπόγειο χώρο του Ιερού Ναού.
Το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, την παραμονή της εορτής, και ώρα 6.00 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή του ιερού λειψάνου και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ελευθερώτριας.
Την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, μετά τον όρθρο θα ακολουθήσει η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η καθιερωμένη Δοξολογία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις εκλήθησαν από τον οικείο μητροπολίτη για να συμμετέχουν ο αρχιεπίσκοπος Μπιαλίστοκ κ. Ιάκωβος, από την Εκκλησία της Πολωνίας και ο επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής του Ιεραποστολικού Οργανισμού της «Αποστολικής Διακονίας».