Επιστολή στους Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας έστειλε ο εμπορικός σύλλογος Διδυμοτείχου για την επαναλειτουργία του ΙΕΚ Διδυμοτείχου. Την επιστολή κατέθεσε και στον Υπουργό Παιδείας και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Η επιστολή.
Αξιότιμε Υπουργέ Παιδείας της χώρας μας , κύριε Αρβανιτόπουλε Κωνσταντίνε ,
Αξιότιμε Υφυπουργέ Παιδείας της χώρας μας, κύριε Θεόδωρε Παπαθεοδώρου

ο Σύλλογος Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Διδυμοτείχου σας ενημερώνει ότι μέχρι το 2011 λειτούργησε το δημόσιο ΙΕΚ Διδυμοτείχου στο κτίριο του ΤΕΛ-ΤΕΕ Διδυμοτείχου με επιτυχία και με σημαντικές ειδικότητες όλα αυτά τα χρόνια. Η λειτουργία του ΙΕΚ αποτελεί έναν θετικό παράγοντα στην τοπική κοινωνία της πόλης.

Ο τελευταίος Διευθυντής του ΙΕΚ μετατέθηκε σε σχολείου του νομού Έβρου και δεν έγιναν ποτέ
οι απαιτούμενες ενέργειες για να δημιουργηθούν νέα τμήματα.

ΖΗΤΑΜΕ:
• Να μην καταργηθεί το ΙΕΚ Διδυμοτείχου.
• Να ορίσετε άμεσα Διευθυντή στο ΙΕΚ Διδυμοτείχου, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να οργανωθούν Τμήματα από το επόμενο εξάμηνο(του Φεβρουαρίου 2013).
• ΟΧΙ στην υποβάθμιση της παραμεθόριας περιοχής του Διδυμοτείχου.
• Δικαίωμα στην κατάρτιση των νέων του Ν. Έβρου.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Σύλλογος μας θα είναι δίπλα στο ΙΕΚ Διδυμοτείχου με κάθε τρόπο και ευελπιστούμε στις άμεσες θετικές σας ενέργειες για την κοινωνία των πολιτών μιας παραμεθόριας περιοχής. Το Διδυμότειχο βρίσκετε στο κέντρο του νομού και εξυπηρετεί τις γειτονικές πόλεις στην Β’/ θμια εκπαίδευση.

Με εκτίμηση ,

Πρόεδρος ΣΕΕΒ ΔΠ
Τσουλκανάκης Χαράλαμπος