Ορεστιαδίτισα και Καβαλιώτης θύματα απάτης.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης, που είχαν διαπραχθεί στις 22 Φεβρουαρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου σε Καβάλα και Ορεστιάδα, αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, μετά τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία μίας 22χρονης και ενός 23χονου σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν, ξεχωριστές, δικογραφίες για απάτη.

Αναλυτικότερα:
• Η 22χρονη στις 22-3-2012, μετά αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες, εξαπάτησε έναν 31χρονο Καβαλιώτη πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 150 Ευρώ για αγορά κινητού τηλεφώνου, το οποίο διέθετε προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.
• Ο 23χρονος δράστης, στις 27-9-2012, εξαπάτησε μία 24χρονη κάτοικο Ορεστιάδας πείθοντάς την να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 320 Ευρώ για αγορά κινητού τηλεφώνου, το οποίο διέθετε προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.

Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα αποσταλούν στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Καβάλας και Ορεστιάδας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.