Η Νοσηλεία στο Σπίτι είναι μια σημαντική νέα και χρήσιμη υπηρεσία που ξεκίνησε να παρέχει το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Νοσοκομείου κ.Δημήτρης Λαζόπουλος τόνισε: «με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος γίνεται ένα ακόμη βήμα στη πληρέστερη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων του Βορείου Έβρου. Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το νομοθετικό πλαίσιο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μια καινοτόμα δράση που έχει ευρύτατη εφαρμογή στην Ευρώπη».
Το πρόγραμμα απευθύνεται καταρχήν σε κάθε ασθενή μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο και έχει ανάγκη για συνέχιση της θεραπείας του στο σπίτι. Με εντολή του θεράποντος ιατρού προγραμματίζονται επισκέψεις εκπαιδευμένου προσωπικού όπου διενεργούνται νοσηλευτικές πράξεις όπως περιποιήσεις και αλλαγές τραυμάτων, αιμοληψίες και μεταφορά δειγμάτων για εργαστηριακές εξετάσεις, χορήγηση φαρμάκων με ενέσεις, φροντίδα κατακλίσεων κλπ.
Η παροχή υπηρεσιών υγείας στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού έχει σημαντικά οφέλη για τον ασθενή καθώς διευκολύνει την ανάρρωση, μειώνει τις χρονοβόρες μετακινήσεις, προσφέρει άνεση και διακριτικότητα, εκπαιδεύει τους οικείους για τη φροντίδα του ασθενούς, μειώνει τον κίνδυνο για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, μειώνει τις επανεισαγωγές, βελτιώνει την ψυχική διάθεση και ποιότητα ζωής του.