Σήμερα, 26/9/2012, στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Γεροντόπουλος τόνισε:
«Ξεκινώντας, θα ήθελα να αποδώσω φόρο τιμής στον, πριν από είκοσι τρία χρόνια δολοφονηθέντα συνάδελφό μας, Παύλο Μπακογιάννη. Η τρομοκρατική, εγκληματική, ακροαριστερή οργάνωση «17 Νοέμβρη» τον δολοφόνησε άνανδρα. Επειδή ίσως είμαι ο μόνος που αυτή την ώρα είμαι μέσα στην Ολομέλεια και ο οποίος ήμουν Βουλευτής και τότε, θέλω να θυμίσω ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός την εποχή εκείνη, που συνδεόταν με στενή συγγενική σχέση με τον Παύλο Μπακογιάννη, και την ίδια μέρα και την επόμενη βρισκόταν στο έδρανο του Πρωθυπουργού διότι θεωρούσε ότι το Κοινοβούλιο έπρεπε να λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτή είναι μία απάντηση και στους συναδέλφους που σήμερα ζήτησαν να μη λειτουργήσει το Κοινοβούλιο.
Ναι, οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, ναι, οφείλουμε να σεβόμαστε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά το Κοινοβούλιο πρέπει να μένει πάντα ανοικτό. Είναι ο «ναός» της δημοκρατίας. Εδώ μέσα γίνονται μάχες ιδεών.»

Στη συνέχεια της ομιλίας του ανέφερε πως:
«Το παρόν νομοσχέδιο που μεταφέρει αρμοδιότητες στο νεοσυσταθέν Υπουργείο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για επενδυτικά θέματα, είναι το πρώτο βήμα. Πρέπει όμως να γίνουν γρήγορα και τα επόμενα βήματα, τα οποία πιστεύω ότι είναι απαραίτητα:
Α) Απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας.
Β) Χτύπημα της γραφειοκρατίας ώστε να γίνονται πιο γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες.
Γ) Οι τράπεζες να χρηματοδοτούν τους «υγιείς» επιχειρηματίες ωστε να μπορούν να επενδύσουν
Δ) Νέος σύγχρονος Αναπτυξιακός Νόμος.
Ε) Σταθερό φορολογικό πλαίσιο με χαμηλούς φορολογικούς δείκτες για τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, για να είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με τους Βόρειους γείτονες μας.
ΣΤ) Το κράτος να δώσει στους επιχειρηματίες τα χρήματα που τους οφείλει (6,5 δις €) ώστε να πέσουν στην αγορά.