Συνάδελφοι,
H Διοίκηση του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου σας καλεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 να συμμετάσχετε στην πανελλαδική πανεργατική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.
Συνάδελφοι, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία, την οικονομία και την χώρα, η απεργία αυτή πρέπει να είναι η απαρχή μιας δράσης που θα κλιμακωθεί και να μην είναι άλλο ένα πυροτέχνημα – απάντηση στα μέτρα που κάθε φορά εξαγγέλλονται.
Ήρθε η ώρα της αντίστασης σε αυτόν τον παραλογισμό. Ήρθε η στιγμή που οι εργαζόμενοι πρέπει να αποτινάξουν το φόβο και την τρομοκρατία που τους επιβάλλουν και να βάλουν φρένο στην πολιτική καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού να δώσει όραμα και ελπίδα ξανά στους εργαζόμενους και να τους οδηγήσει στην κατεύθυνση της πλήρους ανατροπής της ανάλγητης πολιτικής των μνημονίων και όσων την υπηρετούν.
Πρέπει να αντισταθούμε για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική της λιτότητας!!!
Η Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, πρέπει να εξελιχθεί σε σεισμό με πραγματικούς πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, όλη την κοινωνία που θυσιάζεται στο βωμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του μνημονίου.
Αυτός είναι ο δρόμος, η μοναδική διέξοδος ελπίδας για τους εργαζόμενους, που βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο των πολιτικών της συγκυβέρνησης, της τρόικας και των εργοδοτών που όλοι μαζί, έχουν συγκροτηθεί, σε ένα ενιαίο μνημονιακό νεοφιλελεύθερο πολιτικό κέντρο και μετατρέπουν την χώρα σε σύγχρονο σκλαβοπάζαρο της Ευρώπης, οδηγώντας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μισθούς και συντάξεις 500 ευρώ.
Με προκλητικούς θεατρινισμούς των «δήθεν κόκκινων γραμμών» και «αντιστάσεων» οι μνημονιακοί συγκυβερνήτες, συνυπογράφουν φαρδιά πλατιά ακόμη ένα νέο πακέτο λεηλασίας και χρεοκοπίας για τον λαό και τους εργαζόμενους πετώντας στα αζήτητα 1.500.000 ανέργους καταστρέφοντας επιπλέον μια ολόκληρη γενιά των νέων ανθρώπων.
Η Κυβέρνηση , οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τους αριθμούς και τους δείκτες υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΨΥΧΕΣ με δικαιώματα και απαιτήσεις.
Και εφ όσον αυτοί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το αντιληφθούν οφείλει η Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να το αντιληφθούν και να το ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν και απαντούν :
Έως εδώ , δεν πάει άλλο !!
Όλοι μαζί
Να προστατεύσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα
Τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς,

Να μην αφήσουμε να ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 12 και πλέον δις και καταστρέψουν τη ζωή όλων μας.
Να αποδεσμευτούμε από την τρόικα, να ακυρώσουμε τα μνημόνια και όλο το νομοθετικό πλαίσιο της εργασιακής ζούγκλας.
Να διαγραφεί το χρέους που μας επέβαλαν και ξεζουμίζει τις ζωές μας.

Ρύθμιση χρεών των λαϊκών νοικοκυριών. Πραγματικά δίκαιο φορολογικό σύστημα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.

Δημόσιες επενδύσεις, υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, της κοινωνικής ασφάλισης, των μισθών και των δικαιωμάτων μας.

Να προστατευτούν οι άνεργοι, οι μισθοί, οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα.

Να μην γίνουν απολύσεις.
Με την μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία, στέλνουμε δυνατό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής μακριά από τη διαχείριση και την ηττοπάθεια, με ενωτικό, αγωνιστικό προσανατολισμό.

Όλοι μαζί μπορούμε!!!!!
Να μην περάσουν τα νέα μέτρα
Όλοι μαζί μπορούμε
Να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική
Κυβέρνησης και τροϊκανών
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε !!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 10.ΟΟ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Φουτζιτζής Βασίλειος