Άρθρο των Πασχάλη Δρακόπουλου και Δημήτρη Τασμαλή

Εγκαινιάζουμε σήμερα, σε συνεργασία με το Δημήτρη Τασμαλή, αναφορές στο εκτεταμένο αρχείο του σχετικό με το θέμα του χρυσού, το “Χρυσό Αρχείο” όπως το ονομάζουμε.

Δημοσιεύματα, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, φυλλάδια θα σκανάρονται και θα ανεβαίνουν στη σελίδα αυτή, ώστε να θυμούνται οι παλαιότεροι (και όσοι θέλουν να ξεχάσουν) και να μαθαίνουν οι νεότεροι.Πρώτη μας ανάρτηση, ρεπορτάζ της εφημερίδας “Η Γνώμη” της Δευτέρας 9 Ιουλίου 2007. Στη σελίδα 11, η δημοσιογράφος της εφημερίδας Κική Ηπειρώτου γράφει:

«Νέο «Όχι» στα χρυσωρυχεία από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο», με υπέρτιτλο:“Αλεξανδρούπολη: Για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στη συγκεκριμένη επένδυση, κατά τη διάρκεια του Μέγα Εσπερινού στην Αγ. Κυριακή”.

Το άρθρο έχει ως εξής:

===============

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε εκ νέ­ου ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος στην εγκατάσταση και λειτουργία της εταιρείας χρυσού στην περιοχή του Περάματος του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη διάρκεια του μέγα εσπερινού, παραμονή της εορτής της Αγίας Κυριακής, ο Σεβασμιότατος αναφέρθη­κε στο «βομβαρδισμό» που έχουν επιδοθεί τις τελευταί­ες εβδομάδες τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία, όπως υπογράμμισε «προσπαθούν με πολλούς τρόπους να ανασύρουν στην επιφάνεια μια υπόθεση και ένα γεγονός που προσω­πικά νόμιζα ότι πλέον έχει λήξει. Ότι είχε πλέον τόσο βα­θιά εμπεδωθεί στην αντίληψη μας, που δεν χρειαζόταν κά­ποτε να επανέλθουμε».

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης επισήμανε ότι για το θέμα αυτό, ο λαός έχει εκφραστεί δημόσια, τονίζοντας ότι όσοι επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τέτοιου είδους επενδύσεις το έπραξαν και πλέον έχουν καταλήξει ότι δεν μπορεί κανείς να δεχθεί μια τέτοια επένδυση στην περιοχή, εφόσον αυτή στηρίζεται στο δηλητήριο που λέγεται κυάνιο. «Σας διαβεβαιώνω αγαπητοί μου ενώπιον όλων των παρισταμένων αρχών και των Βουλευτών και του Νομάρχη και του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων καιτης πανεπιστημιακής κοινότητας και των αξιωματικών και των αξιωματούχων της πόλεως και της περιοχής μας, κατηγορηματικά όχι! Κανένας από εμάς δεν θα επιτρέψει ποτέ να προδοθεί μια τέτοια υπόθεση, επειδή είναι μια οφειλή δική μας, αν θέλετε μια υστεροφημία της αξιοπρέπειας μας απέναντι στον τόπο αυτό που σήμερα τον υπηρετούμε και αύριο ενδεχομένως πολύ σύντομα δεν θα επιτρέψει ούτε την απληστία μας άλλα ούτε και την σιωπή μας, για να δημιουργηθεί εδώ ένα παρόμοιο έγκλημα».

Ο μητροπολίτης μας μιλούσε για “βομβαρδισμό των ΜΜΕ“! Κάτι μας θυμίζει αυτό…

Διαβάστε το απόκομμα της εφημερίδας.