Σύντομα θα καταβληθούν αποζημιώσεις στους δικαιούχους αγρότες της περιοχής του Ορμενίου τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος απατώντας σε σχετική αναφορά του βουλευτή Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνου Ουζουνίδη.
Στην απάντησή του ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2012 σε καλλιέργειες σιτηρών της περιοχής του Ορμένιου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις και υποβλήθηκαν 120 δηλώσεις. Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων στην ευρύτερη περιοχή έχει ολοκληρωθεί και εντός του Σεπτεμβρίου θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα εκτίμησης στους δικαιούχους παραγωγούς. Αμέσως μετά θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε όσους παραγωγούς είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.
Τα ολιγάριθμα περιστατικά ζημιών σε αποθηκευμένα προϊόντα που έχουν σημειωθεί έχουν ήδη καταγραφεί και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας 2007 -2013 (2006/C 319/ΕΚ), θα ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων ΠΣΕΑ, το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε μετά και από τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών.
Για τα υπόλοιπα θέματα, αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.




φωτο αρχείου