Τo Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013», υλοποιεί έργο με τίτλο «Establishment of ECOCAMPS – As a Way of Strengthening the Cross-border Environmental Education and Training / ECOCAMPS», προϋπολογισμού 227.410 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και επικεφαλής εταίρο το Δήμο Σαντάνσκι – Βουλγαρίας.
Το έργο είναι διάρκειας 24 μηνών (15/3/2012-14/3/2014) και αφορά στη λειτουργία στις εγκαταστάσεις του Χωριού στην Αλεξανδρούπολη, εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης εφήβων , συμπεριλαμβανομένων και ειδικών ομάδων, που θα εκπαιδευτούν στην κατασκευή αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι εκπαιδευόμενοι θα ανταλλάξουν επισκέψεις και τεχνογνωσία με αντίστοιχες ομάδες του Δήμου Σαντάνσκι και θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην ημερίδα ολοκλήρωσης του έργου.
Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για να συμμετάσχουν στα εργαστήρια μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 25510 51580 η να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Σωματείου στη διεύθυνση www.sos-villages.gr.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές βάσει προτεραιότητας και μέχρι την πλήρωση των θέσεων έως την 15η Οκτωβρίου 2012.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους.