Συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα, σε δασική περιοχή του Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ένας 45χρονος Βούλγαρος ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα 17 λαθρομετανάστες. Δώδεκα από τους διακινούμενους Ιρακινοί και πέντε Σύριοι.
Συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης στο ύψος του Διδυμοτείχου, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 45χρονο οδηγό ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Ο οδηγός όμως πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη.
Λίγη ώρα αργότερα, ο 45χρονος διακινητής ακινητοποίησε το όχημά του και τράπηκε σε φυγή σε δασώδη περιοχή, αποφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη. Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου περιπολίας, ο οποίος εντόπισε το δράστη, κρυμμένο μέσα σε θάμνους, οπότε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος μετέφερε λαθρομετανάστες.
Κατασχέθηκαν:
• Ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
• Δύο κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ και 17 λέβα Βουλγαρίας
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας , ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.