Στις φετινές τοποθετήσεις καθηγητών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον Έβρο παρατηρήθηκαν φαινόμενα που δε συνάδουν με το πνεύμα δικαιοσύνης και ισονομίας που πρέπει να εφαρμόζεται στις διαδικασίες αυτές, αλλά και ήταν αντίθετα με τις προτάσεις που καταθέσαμε στη Γ.Σ. της ΟΛΜΕ και στηρίχθηκαν από τους αιρετούς στο ΚΥΣΔΕ.
Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) τοποθέτησε με προτεραιότητα τους καθηγητές που ανήκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έπειτα αυτούς που αποσπάσθηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ανεξάρτητα των μορίων που διέπουν τις αποσπάσεις αυτές.
Έτσι βρέθηκαν καθηγητές με πολλά χρόνια υπηρεσίας και οικογενειακές υποχρεώσεις, μακριά από τις οικογένειες τους, ενώ άλλοι με λιγότερες υποχρεώσεις τοποθετήθηκαν ευνοϊκότερα, εφαρμοζόμενη η λογική «των δικών μας παιδιών», κόντρα στη λογική και το δίκαιο.
Εκείνο που μας εκπλήσσει αρνητικά είναι ότι η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, μας δικαιολόγησε ότι η απόφαση του ΠΥΣΠΕ πάρθηκε μετά από προτροπή και έγγραφο του Συλλόγου Δασκάλων Π/θμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και του Συλλόγου Καθηγητών Π/θμιας. Επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο για αυτή τη διαδικασία θεωρούμε απαράδεκτη και αντιδεοντολογική την πράξη των παραπάνω Συλλόγων που αντίκειται στο πνεύμα συνεργασίας και ισονομίας που πρέπει να υπάρχει κατά την άποψη μας στις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων.
Αν σε μια στιγμή που επιλέγουν οι παραπάνω Σύλλογοι, αντί της δικαιοσύνης και της ισονομίας να εφαρμόσουν τη λογική του ισχυρού και της εξυπηρέτησης των «δικών μας παιδιών», αμφιβάλλουμε αν οι όποιες εξαγγελίες και τοποθετήσεις τους έχουν ίχνος ειλικρίνειας.
Τα Δ.Σ. των Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, ομόφωνα καλούν το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) να αποκαταστήσει την αδικία και να εφαρμόσει τη λογική και το δίκαιο, κάτι άλλωστε που εφαρμοζόταν στο ΠΥΣΠΕ Έβρου, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ των ΕΛΜΕ
Ρηγόπουλος Νικόλαος Δεμερδεσλής Γιώργος
Πρόεδρος Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου Πρόεδρος Δ.Σ. Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου