Λίγες μέρες πριν τελειώσει η σύμβασή τους, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ορεστιάδας πληρώθηκαν, όχι για όλους τους μήνες, αλλά για τους τρεις πρώτους.

Είναι συνηθισμένο το τελευταίο διάστημα, ορισμένοι εργοδότες να μην πληρώνουν τους εργαζομένους και σε πολλές περιπτώσεις να μην τους πληρώνουν γιατί πολύ απλά είναι το αφεντικό. . . Αυτό όμως που πέρασαν οι εργαζόμενοι της σύμβασης των πέντε μηνών στο Δήμο Ορεστιάδας δεν περιγράφεται. Εργάζονται σχεδόν για πέντε μήνες και μόλις τη Δευτέρα πληρώθηκαν για τους τρεις πρώτους μήνες εργασίας τους. Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι άκουγαν συνεχώς ημερομηνίες για την πληρωμή τους, αλλά ποτέ δεν έβλεπαν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, καθώς προέκυπταν όλο προβλήματα, όπως υποστήριζε το εργατικό κέντρο Ορεστιάδας, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.

Τελικά λίγο πριν λήξουν οι συμβάσεις τους πληρώθηκαν και περιμένουν τις επόμενες εβδομάδες να πάρουν και τα υπόλοιπα χρήματά τους.

Για τον κάθε μήνα η αμοιβή των εργαζομένων είναι 625 €.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πολλοί εργαζόμενοι παραιτήθηκαν καθώς βρήκαν έστω και αβέβαια μεροκάματα καθώς δεν μπορούσαν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.