ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ Ο ΣΙΔΕΡΗΣ ΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ – ΕΖΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΜΑΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Ο Σιδέρης Τασιάδης είναι το πρώτο ελληνικό όνομα που παίρνει μετάλλιο στους Αγώνες του Λονδίνου. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός, Θρακιώτικης καταγωγής Σιδέρης Τασιάδης, στο C1 του κάνοε καγιάκ σλάλομ με επίδοση 98.09. Παιδί μεταναστών από τον Έβρο, έζησε μέχρι τα δέκα του στο χωριό Κόμαρα, πιο πάνω και από την Ορεστιάδα. Μετά όμως ακολούθησε την οικογένειά του στο Αουγκσμπουργκ και ρίζωσε εκεί.
Αμφότεροι οι γονείς του, όχι απλά είναι Έλληνες, αλλά κατάγονται και από τον βόρειο Έβρο. Ο μπαμπάς Τάσος κατάγεται από τα Κόμαρα, ένα χωριό που βρίσκεται πιο πάνω ακόμα και από την Ορεστιάδα, η μαμά Μαρία από την περιοχή της Ζώνης. Μετανάστευσαν οριστικά στην Γερμανία όταν ο Σιδέρης ήταν 10 χρονών.«Μέχρι τότε, είχα μεγαλώσει στο χωριό. Για την ακρίβεια, γεννήθηκα στο Αουγκσμπουργκ, αλλά μεταξύ 5 και 10 ετών βρισκόμασταν στα Κόμαρα. Στην Ελλάδα πρωτοπήγα σχολείο, όμως μετά γυρίσαμε όλοι μαζί πίσω…», είπε ο Σιδέρης Ταδιάδης σε άπταιστα ελληνικά στον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαγκίνη.
Όμως, όπως ξεκαθάρισε εκ των προτέρων, η διάκριση του δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την Ελλάδα. Παρότι οι ρίζες του ήταν ελληνικές, το 2008 αποφάσισε να συμμετέχει με την εθνική ομάδα της Γερμανίας καθώς «κανενας δεν με αναζήτησε από την Ελλάδα…», λέει με παράπονο.

anti-typos