Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα την οποία κοινοποιεί και στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη και στους βουλευτές της Ροδόπης κ.κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, απέστειλε ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης, με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν το Παράρτημα της Δ.Ο.Υ. Σαπών ως ένα από τα καταργούμενα υποκαταστήματα εντός του τρέχοντος έτους.
Είναι η τρίτη επιστολή την οποία αποστέλλει στους αρμόδιους υφυπουργούς από τον Μάρτιο του 2011, όταν ξεκίνησε η φημολογία κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Σαπών και οι οποίες είχαν φέρει θετικά αποτελέσματα με την συνδρομή των τοπικών βουλευτών. Ο κ. δήμαρχος ελπίζει ότι παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία δεν θα επαληθευτούν τα σενάρια που κυκλοφορούν ως φήμες στα κεντρικά ΜΜΕ.

H επιστολή Ιωαννάκηκ:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Για ακόμη μια φορά υπάρχει πλέον διάχυτη η φημολογία ότι από τον Οκτώβριο τρέχοντος έτους θα καταργηθεί η λειτουργία του Παραρτήματος της Δ.Ο.Υ. Σαπών, η οποία θα είναι μια πράξη που θα επιφέρει ουσιαστική υποβάθμιση της ήδη υποβαθμισμένης περιοχής του δήμου μας.
Η περιοχή ευθύνης και εξυπηρέτησης των πολιτών από τη Δ.Ο.Υ. Σαπών είναι ουσιώδης μια και περιλαμβάνει οικισμούς που απέχουν κατά πολύ από την πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης, την Κομοτηνή και αριθμεί περίπου τις 35.000 κατοίκους σύμφωνα με τον Καλλικράτειο σχεδιασμό περιλαμβάνοντας τους Καποδιστριακούς δήμους Σαπών, Φιλύρας, Αρριανών και τις κοινότητες Οργάνης και Κέχρου οι οποίες είναι ορεινές και δύσβατες.
Παράλληλα στην περιοχή των Σαπών έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί Βιοτεχνικό Πάρκο που φιλοξενεί μια κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία τη Pharmaten, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για εγκατάσταση κι άλλων μονάδων.
Ο νέος Καλλικρατικός δήμος Μαρώνειας – Σαπών δημιουργεί μια νέα οικονομική δυναμική για την περιοχή, που για να αναδείξει το συγκριτικό του πλεονέκτημα δεν πρέπει να αποψιλωθεί από δημόσιες υπηρεσίες και να μην δεχθεί μια εκ νέου ερημοποίηση.
Το σχέδιο Καλλικράτης μιλάει ξεκάθαρα για περιφερειακή αποκέντρωση και πρέπει η περιφέρεια ιδιαίτερα η «τραυματισμένη» και υποανάπτυκτη περιφέρεια της περιοχής των Σαπών να απολαμβάνει τις όποιες μικρές υπηρεσίες οι οποίες σημειωτέον είναι ουσιώδεις, της Πολιτείας προς όφελος των πολιτών.
Ήδη έχουμε πραγματοποιήσει συσκέψεις στο Δημαρχείο του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών και με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων του δήμου μας έχουμε αποφασίσει ότι η παρουσία του Παραρτήματος της Δ.Ο.Υ. Σαπών είναι ουσιαστική και πέραν της υποβάθμισης της περιοχής θα επιφέρει πλήγμα και στην τοπική οικονομία αλλά και στην εθνική οικονομία λόγω απομάκρυνσης της υπηρεσίας, ενώ τα λειτουργικά της έξοδα είναι μηδαμινά.
Με την επιστολή αυτή σας παρακαλούμε να μην προχωρήσετε κατ’ εξαίρεση στην απόφαση κατάργησης του Παραρτήματος της Δ.Ο.Υ. Σαπών, η οποία σημειωτέον στεγάζεται σε κρατικό κτήριο και έχει επιτελέσει σημαντικό έργο είσπραξης οφειλών το οποίο και δημόσια έχει επαινεθεί».