Της Κικής Ηπειρώτου
Ένα μεγάλο στοίχημα για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νομού Έβρου είναι η φιλοξενία 500 Γάλλων, εβραίων τουριστών, οι οποίοι θα καταφτάσουν στην περιοχή μας αρχές Αυγούστου και θα διαμείνουν περίπου ως τα τέλη του μήνα. Τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν το μεγάλο αυτό γκρουπ των τουριστών, βρίσκονται σε ρυθμούς πυρετώδους προετοιμασίας, προκειμένου η διαμονή των Γάλλων να είναι άψογη και το όνομα του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης να διαδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μία πρώτη, σημαντική αλλαγή που προωθείται προκειμένου η φιλοξενία να είναι άρτια, αφορά την παραλία του Εγνατία, τμήμα της οποίας αναμένεται να αλλάξει μορφή. Ο παρακείμενος ξενοδοχειακός όμιλος έχει έρθει σε συνεννόηση με την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου, εντός των επόμενων ημερών, να γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού στην παραλία και να τοποθετηθούν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της διεύθυνσης του ξενοδοχείου, δεν θα επηρεάσει τους ντόπιους λουόμενους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να κάνουν εκεί το μπάνιο τους, παρά τις περί του αντιθέτου φήμες που τις τελευταίες μέρες αναστάτωσαν τον κόσμο.

Ευκαιρία για τον τουρισμό μας
Ως μία πολύ καλή ευκαιρία, την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη, σε όλα τα επίπεδα, χαρακτηρίζεται από ανθρώπους του τουρισμού η επίσκεψη των Γάλλων εβραίων στην Αλεξανδρούπολη. Στην προσπάθεια αυτή, βεβαίως, θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι, από τους επαγγελματίες της εστίασης, της αγοράς, μέχρι και τον τελευταίο κάτοικο της πόλης.
Όπως αναφέρει στη «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θράκης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, «ανοίγει επιτέλους μία αγορά, για την οποία παλεύαμε εδώ και καιρό. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όλοι, προκειμένου να μην είναι και αυτή απλώς μία αποσπασματική προσπάθεια, ένα ‘πυροτέχνημα’, αλλά να έχει συνέχεια και διάρκεια. Να λειτουργήσουμε όλοι με συγκεκριμένο τρόπο, με επαγγελματικό μάρκετινγκ, συνολικά σαν τοπική κοινωνία, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και οφέλη για τον τόπο μας, σε βάθος χρόνου».

Ειδικό διατροφικό πρωτόκολλο
Στα ξενοδοχεία που θα φιλοξενηθούν οι 500 τουρίστες από τη Γαλλία, προσωπικό και διεύθυνση, βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου όλα να είναι στην εντέλεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του θρησκευτικού προσανατολισμού τους, η διατροφή τους βασίζεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο διατροφικό πρωτόκολλο. Έτσι, θα φέρουν μαζί τους ορισμένες βασικές πρώτες ύλες, καθώς και προσωπικό που θα ασχολείται με την προετοιμασία μέρους της διατροφής τους.

Η αναστάτωση για την παραλία του Εγνατία
Εδώ και λίγες ημέρες, κάποιες συζητήσεις προκάλεσαν αναστάτωση στους συμπολίτες μας που προτιμούν σχεδόν σε καθημερινή βάση την πλαζ του Εγνατία για το μπάνιο τους. Όπως πληροφορηθήκαμε, κυκλοφόρησε φήμη ότι, ενόψει της επίσκεψης των Γάλλων, για όλο το μήνα Αύγουστο, η παραλία του Εγνατία θα είναι κλειστή για το κοινό, καθώς θα διαμορφωθεί καταλλήλως για να φιλοξενήσει μόνο τους τουρίστες που θα διαμένουν στο παρακείμενο ξενοδοχείο. Ακούστηκε μάλιστα, ότι θα υπάρχουν και σεκιουριτάδες, που θα αποτρέπουν την προσέγγιση της παραλίας, στους ντόπιους!
Αυτή η φημολογία, όμως, απέχει αρκετά από τις πραγματικές προθέσεις της επιχείρησης. Απόλυτος για την επίσκεψη και τις συνθήκες φιλοξενίας των μελών του γκρουπ από την Γαλλία στην Αλεξανδρούπολη και στο ξενοδοχείο Γκεκοτέλ Εγνατία, είναι ο Διευθυντής του συγκροτήματος, Δημήτρης Καραβασίλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η προετοιμασία είναι ανάλογη και αυτή που απαιτείται για την φιλοξενία ενός πολυμελούς γκρουπ. Δεν έχει προγραμματιστεί και δεν πρόκειται να συμβεί ο,τιδήποτε που θα έχει σχέση με υπερβολές και θα επηρεάσει την τοπική κοινωνία». Στο σημείο αυτό ο κ. Καραβασίλης διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δέσμευσης της παραλίας μπροστά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Αστήρ – Εγνατία, με συνέπεια τον αποκλεισμό των κατοίκων της πόλης που θέλουν να απολαύσουν στιγμές δροσιάς στην πιο κοντινή στον αστικό ιστό παραλία. «Η φιλοσοφία και η πολιτική του ξενοδοχείου και του ομίλου μας γενικότερα, σε καμία περίπτωση δεν θα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μία κίνηση αντίθετη και κατά συνέπεια εχθρική προς την τοπική μας κοινωνία» διαβεβαιώνει ο Διευθυντής του ξενοδοχείου, σημειώνοντας πως «όντως στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής φιλοξενίας των πελατών μας θα τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε ένα μόνο μέρος της παραλίας. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και δεν χρειάζεται οι κάτοικοι που προτιμούν την συγκεκριμένη παραλία για το μπάνιο τους να αλλάξουν τις συνήθειες τους. Ό,τι άλλο ακούγεται και διαδίδεται είναι κακοήθεια, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι ανάξιο σχολιασμού και, εν τέλει, δεν μας απασχολεί».

Εφ. «Η Γνώμη»