Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Συνελλήφθησαν δύο άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Για την υπόθεση αυτή συνελλήφθησαν, χθες το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο Έλληνες ηλικίας 27 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, τι στιγμή που έβγαιναν από σπίτι στην Αλεξανδρούπολη, την οποία μόλις είχαν διαρρήξει και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν:
– μία τσάντα
– δύο κινητά τηλέφωνα
– ένα ζευγάρι γυαλιά
– το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ
– δύο πιστωτικές κάρτες
– διάφορα έγγραφα
– είδη ρουχισμού
Τα παραπάνω αντικείμενα τα είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά την διάρρηξη, οπότε και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Κατασχέθηκε επίσης και το αυτοκίνητο των δραστών.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο δράστες από τις 30-6-2012 έως 9-7-2012, πάντοτε πρωί διέπραξαν πέντε διαρρήξεις σε σπίτια. Όταν έκαναν τις διαρρήξεις οι ιδιοκτήτες των σπιτιών βρίσκονταν μέσα σ’ αυτά ενώ οι δύο δράστες αφαιρούσαν από αυτές, διάφορα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 27χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές
– τρία κινητά τηλέφωνα
– τέσσερα ρολόγια
– διάφορα χρυσαφικά
– έντεκα πολεμικά φυσίγγια
Σημειώνεται, ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.