Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Αλεξ/πολης πραγματοποιήσε σήμερα Πέμπτη 12.7.2012 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ για την κατάσταση στο χώρο της υγείας.
Το επόμενο διάστημα η κατάσταση στον τομέα του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο ως αποτέλεσμα των μέτρων για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση υπέρ του κεφαλαίου και κατά των λαϊκών στρωμάτων. Κυβέρνηση, Ε.Ε. σχεδιάζουν την παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τον ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία και κατ’ επέκταση σε αδυναμία αυτών να εξασφαλίσουν έστω και τις πενιχρές σημερινές παροχές για υγεία, πρόνοια, φάρμακα, επιδόματα ΑMΕΑ και χρονίως πασχόντων, αλλά και υγειονομικά υλικά και προσωπικό για τα Κ.Υ., τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία.
Το αποτέλεσμα θα είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που έχουν ήδη συνθλιβεί με την αυξανόμενη ανεργία, τους μειωμένους μισθούς και συντάξεις, την αυξανόμενη φορολογία, χαράτσια και την ακρίβεια’ βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις πληρωμές για να προστατέψουν την υγεία τους και να θεραπευτούν από τις ασθένειες.
Ο αγώνας για τα επείγοντα προβλήματα είναι αναγκαίο να συνδυάζεται με την ανάγκη βαθύτερων αλλαγών και ανατροπών, για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας-πρόνοιας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κ.Υ. , των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.
 Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών. Η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία -πρόνοια- φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε υποχρέωσης που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση.
 Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα.