Να μην χάνουν την αισιοδοξία και το κουράγιο τους προέτρεψε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τους πιστούς, στην ομιλία του μετά την κυριακάτικη θεία λειτουργία στον βυζαντινό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, κατά την οποία αναφέρθηκε στα αίτια και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος εμφανίστηκε επικριτικός για την στάση των ΜΜΕ που διαρκώς μιλούν για την κρίση, φοβίζοντας επί της ουσίας την Κοινωνία, χωρίς να επικεντρώνουν στον αγώνα που κάνουν οι πολίτες για να την υπερβούν. Μετά τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προεξάρχοντος του επιχωρίου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη και του Επισκόπου Θεουπόλεως Παντελεήμονα, εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των προηγούμενων τεσσάρων προκατόχων του κ.Ανθίμου.
«Όλο για το μνημόνιο που έγινε μνημόσυνο λένε», σημείωσε ο κ.Άνθιμος και πρόσθεσε πως στην τηλεόραση προσκαλούνται μόνον πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές αλλά δεν έχει έναν αγρότη ή έναν εργάτη «να μιλήσει για το μεροκάματο του, όλο αφ’ υψηλού αναλύσεις κάνουν». «Από το πρωί μέχρι το βράδυ μας τρέλαναν με τις ανακοινώσεις για τα οικονομικά, τρία χρόνια, τι κατάχρηση δικαιώματος είναι αυτή;», διερωτήθηκε ο κ.Άνθιμος.
«Χωρίς να πεθαίνουμε από πείνα χάσαμε το ηθικό μας, εμείς χάσαμε την όρεξη για τη ζωή, πάμε στον πειρασμό να τα παρατήσουμε όλα, “δεν βαριέσαι δεν γίνεται τίποτα”», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και εκτίμησε πως με την παγκοσμιοποίηση επιχειρείται να καταργηθεί η μεσαία τάξη και να απομείνουν μόνο οι πλούσιοι και οι φτωχοί.
amen.gr