Χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν οι μικροί μαθητές, οι οποίοι και κατέκλυσαν το Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα της Κυριακής.
Ήταν ένα «ραντεβού» χαράς και δημιουργίας που σε συνδυασμό με τον παιδευτικό του χαρακτήρα έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς φίλους να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την 1η Καλοκαιρινή Παιδική Γιορτή με σύνθημα «Θέλουμε χαρούμενα παιδιά και αγωνιζόμαστε γι αυτό».
Η γιορτή, που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε μετά πρωτοβουλία των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών – Νηπιαγωγείων Αλεξανδρούπολης και με τη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ στη διοργάνωσή της συνέβαλε η εταιρεία “IDEA”.
Τα έσοδα από τη γιορτή διατέθηκαν στο Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Βασίλειος» και στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Αναπηρία «ΠΡΟΣΠΑΘΩ». Τα τρόφιμα, τα ρούχα και τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στους άπορους της πόλης.
Πολλές ήταν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της γιορτής: εργαστήρι ζωγραφικής, ζαχαροπλαστικής, κατασκευών και κηπευτικής, ο «τοίχος της αγάπης», παιχνίδια με ταυτόχρονη συμμετοχή γονέων και παιδιών.
Στο χώρο της γιορτής υπήρχαν και εστία ποδοσφαίρου mini soccer, ξυλοπόδαρος, δύο άλογα πόνυ, τα οποία προσέφερε ο Ιππικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, ενώ γνωστή εταιρεία, διέθεσε ύφασμα και οικολογικά υλικά, προκειμένου τα παιδιά να κατασκευάζουν μαξιλαράκια για τις κούκλες τους.
Το σίγουρο είναι πως οι μικροί φίλοι περάσαν υπέροχα και μαζί τους και και οι διοργανωτές.
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες.




Image and video hosting by TinyPic