Άνθρακας ο θησαυρός ή η έρευνα συνεχίζεται κάτω από άκρα μυστικότητα;

Σε ασφυκτικό κλοιό αστυνομικών, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν και σε εξακρίβωση των στοιχείων δημοσιογράφου του thraki Νεα (αν και ο ίδιος είχε δηλώσει την ταυτότητά του) βρίσκονταν επί δύο μέρες το τελωνείο Ορεστιάδας. Οι αστυνομικοί απαγόρευαν την προσέγγιση του κτιρίου μέσα στο οποίο βρίσκονται διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ της Βόρειας Ελλάδας και τελωνειακοί.

Στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων τα στόματα παρέμεναν ερμητικά κλειστά. Για πρώτη φορά αστυνομία και τελωνείο δεν έδιναν καμία απάντηση. Ούτε καν το στίγμα για το πλαίσιο των ερευνών στο οποίο κινούνταν.

Όλα δείχνουν ότι έψαχναν το μεγάλο λαβράκι.
Την ίδια ώρα, μάρτυρες έδιναν καταθέσεις. . .

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρωί του Σαββάτου η έρευνα ολοκληρώθηκε, όπως τουλάχιστον διαρρέει από το τελωνείο το πρωί της Δευτέρας, χωρίς να υπάρχει διακοπή.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες η έρευνα αφορούσε φορτίο λαθραίων τσιγάρων, τα οποία υποτίθεται ότι βρίσκονταν κρυμμένα μέσα σε φορτηγό με άλλα εμπορεύματα, που θα περνούσε από το Ορμένιο στην Ελλάδα.
Αν ήταν λοιπόν αυτό το αντικείμενο, δεν αρκούσε ο εξονυχιστικός έλεγχος στο φορτηγό; Ποιος ο λόγος της παρουσίας τόσων αστυνομικών και ο αποκλεισμός του τελωνείου;

Πάντως μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει.