Απάντηση στην απάντηση του δημάρχου Ορεστιάδας μετά την παραίτηση του προέδρου του Ορμενίου δίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ορεστιάδα στην πρώτη Γραμμή» Βασίλης Μαυρίδης. Ο κ. Μαυρίδης κατηγορεί το δήμαρχο για ψέματα και χαρακτηριστικά αναφέρει ότι φωτογραφίες που έστειλε ο δήμαρχος από το Ορμένιο για να αποδείξουν ότι το χωριό είναι περιποιημένο, προέρχονται από περιοχές οι οποίες καθαρίστηκαν με χρήματα των κατοίκων.
Εκτός βέβαια από την καθαριότητα ο κ. Μαυρίδης αναφέρεται σε απευθείας αναθέσεις και σε βιομηχανία παραγωγής ορισμού δικηγόρων.
Η απάντηση Μαυρίδη στη δήμαρχο Ορεστιάδας.

Στη δικαιολογημένη αγανάκτηση του Προέδρου και των κατοίκων του Ορμενίου, για όλα τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ο «Μπέης»-Δήμαρχος Ορεστιάδας, αντί να αναλάβει την ευθύνη για τη μη επίλυση τους, με περίσσιο θράσος θεώρησε καλό να απαντήσει με ψέματα και συκοφαντίες. Προφανώς, συνεχίζοντας το ρόλο του παραμυθά, απευθυνόταν αλλού, διότι οι κάτοικοι του Ορμενίου γνωρίζουν καλά την κατάσταση.
Γνωρίζουν ότι:
 Ήταν πρωτοβουλία του συνδυασμού μας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ορμενίου και ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου, η κατάθεση πρότασης για τον ΑΝΑΔΑΣΜΟ του αγροκτήματος Ορμενίου. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ψηφίστηκε το θέμα, είχαμε αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή με ευθύνη του προέδρου του Δ.Σ., η αίθουσα συνεδριάσεων είχε μετατραπεί σε χώρο εκτόξευσης ύβρεων και χυδαίων εκφράσεων από συμβούλους της παράταξης του κ. Μουζά.
 Οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που παρουσιάστηκαν από τον φωτογράφο-αντιδήμαρχο στο δημοσίευμα-απάντηση του δημάρχου, απεικονίζουν ένα συγκεκριμένο μικρό χώρο του Ορμενίου, το οποίο όμως περιποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες με δικά τους χρήματα, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ορμενίου!!
 Στο ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Ορμενίου, πέρα από τα χόρτα, υπάρχει ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους, οι τάφοι να καταστραφούν, να φτάσουν στο δρόμο και να κατρακυλήσουν, στην κυριολεξία, στο διπλανό γκρεμό.
 Ποτέ το Ορμένιο, όπως και όλα τα χωριά του πρώην Δήμου Τριγώνου, δεν είχε μείνει ούτε μια μέρα, χωρίς υπαλλήλους που να εκτελούν χρέη γραμματέα και κλητήρα (ας ρωτήσει ο κύριος δήμαρχος, τον σύμβουλο της παράταξης του και πρώην δήμαρχο Τριγώνου). ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, όπως επικαλείται ο κ. δήμαρχος, δεν απαγορεύει τη χρησιμοποίηση υπαλλήλων του δήμου, για να καλύψουν κενά, μέσω αυτών των θέσεων, τις ανάγκες των συνδημοτών μας, που ζουν στις τοπικές κοινότητες.
 ΚΑΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ δεν έγινε μέσα στο 2012. Όσες πραγματοποιήθηκαν το 2011, έγιναν με απευθείας επιλεκτικές αναθέσεις και μάλιστα με 0% ποσοστό έκπτωσης (αν γινόταν με διαγωνισμό θα προέκυπτε οικονομικό όφελος τουλάχιστον 50.000-60.000 ευρώ!!!).
 Στο διαγωνισμό για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου, στην οποία την πλειοψηφία έχει η παράταξη του κυρίου Μουζά, απορρίφθηκε η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, για κατακύρωση του διαγωνισμού στο μειοδότη εργολήπτη (πρώτη φορά στον 1,5 χρόνο της θητείας μας, που δεν λαμβάνεται υπόψη, η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων). Στη συνέχεια, κινήθηκε διαδικασία της ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ (απόφαση που καταψήφισα), η οποία ορθώς απορρίφθηκε από την Περιφέρεια. Οπότε, θα ξαναγίνει ο διαγωνισμός, με τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες, με αποτέλεσμα ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, να μείνει χωρίς λάμπες για το 2012.
 Όσον αφορά, στο χαρακτηρισμό «ανεπίσημος κλητήρας», διαβεβαιώνω τον κ. Μουζά, ότι τιμώ και υπηρετώ τους συνεργάτες μου, καθώς και όποιον συνδημότη μου με χρειαστεί, οι οποίοι μου ανταποδίδουν αγάπη και σεβασμό, σε αντίθεση με την συνεχή αμφισβήτηση που λαμβάνει από τους δικούς του ο κ. Μουζάς.
 Άπλετο χρόνο, διαθέτει μάλλον αυτός που πάει να ασκήσει τα καθήκοντα του, μετά τις 11:00. Σωστά κύριε δήμαρχε;;;

Πότε λάβατε υπόψη σας κ Μουζά, τη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας:
– Όταν με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, δώσατε 20.000€ για να μεταφερθούν τα στέγαστρα της πλατείας;;
– Όταν δίνατε 8 ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ στον ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΗ για ηλεκτρονικό εξοπλισμό;;
– Όταν μετατρέψατε το Δήμο, σε βιομηχανία παραγωγής ορισμού δικηγόρων, με 105 ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, από τις οποίες το 70% σε δύο συγκεκριμένους;;

Επιβεβαίωση της γενικής ανυπαρξίας σας και ανικανότητας σας, αποτελούν και οι δημόσιες δηλώσεις αντιδημάρχου σας: «στη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας, δεν λειτουργούμε και τόσο καλά ως δήμος» (σε πρόσφατη εκδήλωση στην Σαγήνη στις 30/6).
Πίστευα, ότι με ειλικρίνεια, εντιμότητα, καλοπροαίρετη διάθεση και εργατικότητα, μπορούσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ο καθένας από τη θέση που του ανέθεσαν οι συνδημότες μας, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και παράλληλα, προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο. Οι αρχές μου και η μέχρι τώρα πορεία μου, δε μου επιτρέπουν να συνεργαστώ πλέον με ανθρώπους, που έχουν ως «σημαία» το ΨΕΜΑ, την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, τη ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ και τη ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται μια παλιά ρήση: «ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ».

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
“ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ’’

Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση του δημάρχου Ορεστιάδας στην επιστολή παραίτησης του προέδρου του Ορμενίου.

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή παραίτησης του προέδρου του Ορμενίου.