Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκε το Διδυμότειχο, τη φλόγα της Ελπίδας των Παγκόσμιων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:15 στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο του κάστρου της βασιλοπούλας.
Ο συμβολισμός της φλόγας, όπως είναι γνωστό, είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, όπως τόνισε στο λόγο του ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης.
Η φλόγα της ελπίδας έφτασε στο Διδ/χο χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο, που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές Special Olympics και τα δικά μας παιδιά του Α.Ε. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, παιδικό τμήμα μπάσκετ, καθώς και τα σχολεία της περιοχής μας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν:
· Το Σωματείο παραδοσιακών μουσικών Θράκης

· Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»

· Καθώς και «ιέρειες» μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Διδ/χου στήθηκαν δίπλα στο βωμό της φλόγας της Ελπίδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Δήμου Διδ/χου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη
Εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδ/χου Ορεστιάδας & Σουφλίου κκ Δαμασκηνού
Εκπροσώπου του Στρατηγού της XVI M/K ΜΠ
Του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Όλων των Αντιδημάρχων
Του Διευθυντή της Λαμπαδηδρομίας κ. Στέλιου Κωνσταντινίδη
Των Δημοτικών Συμβούλων
Των προϊσταμένων Αρχών και Υπηρεσιών
Και πλήθος κόσμου.
Στους αθλητές των Special Olympics δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο Διδ/χου.
Στον επικεφαλής των Λαμπαδηδρόμων απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα από τον Δήμαρχο Δήμου Διδ/χου.
Επίσης τιμητική πλακέτα πρόσφερε ο Δήμαρχος και στον συντοπίτη μας αθλητή Στίβου Ανδρέα Μόμτσο για τη συμμετοχή του τον Μάιο του 2011 στους παραολυμπιακούς αγώνες στην Αθήνα, όπου και διακρίθηκε με δυο χρυσά μετάλλια, στη σφαίρα και στο δίσκο.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι με ενθουσιασμό και συγκίνηση παρακολούθησαν την εκδήλωση και αρκετοί ήταν αυτοί που έλεγαν τα συνθήματα της Λαμπαδηδρομίας «Είμαι μέσα» «είμαστε μέσα» Προσπαθούμε με θάρρος» «Ο αθλητισμός είναι γιορτή».