Αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) δέχθηκε σήμερα στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη, με αφορμή τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος της Συντεχνίας στις εκδηλώσεις του δήμου Ορεστιάδας «Ορέστεια».
Η Αντιπεριφερειάρχης αντάλλαξε απόψεις για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης με τον επικεφαλής της Κυπριακής αποστολής κ. Ανδρέα Κιτρομηλίδη, πρόεδρο Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου και πρόεδρο της κοινότητας Καπέδων, τον πρόεδρο και τον ταμία της Πολιτιστικής Επιτροπής της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. κ. Ιωάννη Φιλίππου, κ. Ευστράτιο Ματθαίου κι ενημερώθηκε για τις πολιτιστικές δραστηριότητες της Παγκύπριας Συντεχνίας.
Εξέφρασε δε τη χαρά και τη συγκίνηση της για την παρουσία της Κυπριακής αποστολής στον Έβρο και τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των δυο πλευρών.
Οι εκπρόσωποι της Κυπριακής αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη για τη ζεστή της φιλοξενία κι εξέφρασαν τη συγκίνηση τους για το γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου βρίσκεται στην οδό που έχει το όνομα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και ηρώων της Κύπρου Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου.
Ανέφεραν δε ότι οι δεσμοί με την περιοχή είναι παλιοί, αφού το 1998 είχαν αδελφοποιηθεί η Πολιτιστική Επιτροπή της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Ριζίων, ενώ είχαν επισκεφθεί και τη Νέα Βύσσα.
Η Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου ενημερωτική πινακίδα για τη δράση των δύο ηρωομαρτύρων της Κύπρου.
Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης πρόσφερε στα είκοσι μέλη της αντιπροσωπείας ενημερωτικό υλικό για τον Έβρο.