Σεμινάρια υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
Το Κ.Ε.Κ. ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου, πρόκειται να υλοποιήσει σειρά σεμιναρίων τα οποία απευθύνονται σε εργαζόμενους επιχειρήσεων με θέμα «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/2007 του Υπουργείου Ανάπτυξης. Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 487/2000, δημιουργείται η υποχρέωση για το προσωπικό των επιχειρήσεων που χειρίζονται τρόφιμα (π.χ. εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφετέριες κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, σνακ μπαρ, οπωροπωλεία κ.λ.π.) να παρακολουθήσει σεμινάριο κατάρτισης σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στο χειρισμό τροφίμων.
Η κατάρτιση έχει διάρκεια 10 ώρες και θα υλοποιείται σε 2 πεντάωρα ενώ το πιστοποιητικό παρακολούθησης θα χορηγείται σε όσους παρακολουθούν τα σεμινάρια σύμφωνα με όσα ορίζονται σε εγκύκλιο που έχει εκδώσει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.).
Τα έντυπα αιτήσεων συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραλάβουν από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας, Λ. Δημοκρατίας 307 όροφος 4ος, Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 πμ έως 14:00 μμ, και είναι απαραίτητα τα εξής δικαιολογητικά :
1. Σφραγίδα της επιχείρησης.
2. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος (αν πρόκειται για κατάρτιση εργοδότη)
4. Βεβαίωση ΑΦΜ/ΔΟΥ ( αν πρόκειται για κατάρτιση εργαζομένου)
Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε και στις κατά τόπους Ενώσεις Επαγγελματιών ( Ορεστιάδα 25520-22763, Σουφλί 25540-22172, Διδυμότειχο 25530-23919, Φέρες 25550-22381).
Το κόστος συμμετοχής για κάθε καταρτιζόμενο που θα παρακολουθήσει το σεμινάριο των 10 ωρών είναι ογδόντα ευρώ (80,00 €).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΕΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ