Η A.P.Energy ξεκίνησε την δραστηριότητα της το 1996 από τον Αδαμάντιο N.Παπαδόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό Ε.Μ.Π., με Μaster στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το Δ.Π.Θ.
Ασχολείται με τα Φωτοβολταϊκά, την πλέον φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία παραγωγής ενέργειας, στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα συνεργεία. Επικεντρώνεται σε Φωτοβολταϊκά διασυνδεδεμένα συστήματα, τα οποία τροφοδοτούν με ενέργεια άμεσα το δίκτυο. Η Ελλάδα έχει την προοπτική να γίνει ιδιαίτερα ελκυστική αγορά για Φωτοβολταϊκά διασυνδεδεμένα συστήματα, δεδομένου του συνδυασμού υψηλών τιμών ακτινοβολίας και της εξαιρετικά ελκυστικής απόδοσης της επένδυσης.
Ένα διασυνδεδεμένο φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται κατά κύριο λόγο από:
· φωτοβολταϊκά panels, τα οποία μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρικό ρεύμα
· inverters που μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα, που παράγουν τα φωτοβολταϊκά panels, σε εναλλασσόμενο, κατάλληλο για σύνδεση με το Δίκτυο.
· ένα στιβαρό και αξιόπιστο σύστημα στήριξης των φωτοβολταϊκών panels
· ένα εκτεταμένο και άριστα σχεδιασμένο δίκτυο καλωδίωσης

Ο ήλιος είναι μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας που εφοδιάζει, καθημερινά, τη Γη με περισσότερη ενέργεια από αυτήν που καταναλώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα, στη διάρκεια πολλών ετών. Το αστείρευτο αυτό δυναμικό ενέργειας μπορεί να αξιοποιηθεί με τη βοήθεια των φωτοβολταϊκών συστημάτων, τα οποία μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρικό ρεύμα, αθόρυβα και χωρίς εκπομπές CO2.
Tα φωτοβολταϊκά συστήματα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση των πολύτιμων ενεργειακών αποθεμάτων. Ταυτόχρονα, όμως, εξασφαλίζουν και σημαντικά έσοδα στους ιδιοκτήτες τους, μέσω ενός ασφαλούς επενδυτικού πλαισίου, που περιλαμβάνει σημαντικές κρατικές επιδοτήσεις και υψηλή τιμή πώλησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Το καλοκαίρι του 2006 τέθηκε σε ισχύ ο πρώτος νόμος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πλέον το Ελληνικό κράτος εγγυάται την αγορά του ηλιακού ρεύματος, από την αρμόδια επιχείρηση ηλεκτρισμού, σε εξαιρετικά υψηλή τιμή, 0,55 €/kWh σε οικιακά συστήματα (Φ/Β στις στέγες), επί μια 25ετία (η διάρκεια ζωής των φωτοβολταϊκών ξεπερνά κατά πολύ το χρονικό αυτό διάστημα). Ο συνδυασμός αυτών των ενισχύσεων εξασφαλίζει στον υποψήφιο επενδυτή γρήγορη απόσβεση και υψηλή απόδοση.

Επικοινωνήστε με το τεχνικό γραφείο του Αδαμάντιου Παπαδόπουλου – A.P.Energy για αναλυτικές πληροφορίες.

Αδαμάντιος Παπαδόπουλος
MSc Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
Ηφαίστου 4 – 1ος Όροφος
682 00 Ορεστιάδα
Τηλ:               25520 22428
Fax: 25520 81282
email: adampap@otenet.gr
web: www.apenergy.gr