Στις 30/5/2012 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξανδρούπολης (ΣΔΕ) διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για τον Εθελοντισμό και την Αιμοδοσία στο χώρο του σχολείου (κτίριο 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης).
Στην εκδήλωση συμμετείχαν η κα Κ. Μακρή από το γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης κ. Α. Κοντακίδης.
Η εκδήλωση είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτικών του ΣΔΕ για τα θέματα του εθελοντισμού και τη σχετική δραστηριοποίηση σε ανάλογους τομείς από το Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, εκτός από τη λεπτομερή ενημέρωση που έγινε από τον κ. Κοντακίδη, το ΣΔΕ ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες του σχολείου αλλά και των υπολοίπων εσπερινών σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το ΣΔΕ στις 11/5/2012, απονέμοντας τιμητικούς τίτλους.
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τα δύο θέματα που παρουσιάστηκαν και διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια. Τέλος, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές συμπλήρωσαν, ανάλογα με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, αιτήσεις εθελοντικής συμμετοχής στις Δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στις Δράσεις Προσέλκυσης Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών και διάδοσης της ιδέας του Εθελοντισμού και της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ακόμη κι αν οι ίδιοι αδυνατούν να αιμοδοτήσουν για ιατρικούς λόγους.
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του ΣΔΕ Αλεξανδρούπολης καλούν όλους τους συμπολίτες μας να απευθυνθούν κι εκείνοι στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, για να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους, προκειμένου να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο και την ενέργειά τους για να κάνουμε τη ζωή στην πόλη μας καλύτερη.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 25510-89804, Fax: 2551034235,
ΔΙΕΘΥΝΣΗ: Αυτοκράτειρας Θεοδώρας 15, Αλεξανδρούπολη
(Κτίριο 4ου Γυμνασίου)

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνονται σε ενήλικες, που επιθυμούν να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου, ισότιμο με αυτό των Γυμνασίων της τυπικής εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Σ.Δ.Ε Αλεξανδρούπολης, 5.30-8.30 μ.μ.