Ο Θεατρικός Σύλλογος Διδυμοτείχου, στους λίγους μόλις μήνες ζωής του, κατάφερε ήδη και ετοίμασε μία πολύ απαιτητική και ιδιαίτερη παράσταση με την απολαυστική σπονδυλωτή σάτιρα του Εβρίτη συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη “Τα Σκουπίδια”. Με έναν πολυπληθή θίασο, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Άκη Τσονίδη, μουσική Κώστα Χαριτάτου και σκηνικά-κοστούμια συλλογική εργασία της Ομάδας, “Τα Σκουπίδια” θα ξυπνήσουν έπειτα από έναν αιώνα βουτηγμένα στη σκόνη και θα ξαναζωντανέψουν την αλάνα τους, στήνοντας μια μεγάλη γιορτή – φόρο τιμής στις πεταμένες αναμνήσεις και στα θαμμένα όνειρά τους…
Θα δοθούν τρεις παραστάσεις την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου.
• Την πρώτη ημέρα των παραστάσεων (Παρασκευή 8/6), θα τιμηθεί ο διακεκριμένος Διδυμοτειχίτης ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου, για τη σημαντική πορεία του στο Ελληνικό Θέατρο και τον Διεθνή Κινηματογράφο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ακόμα ολοκληρωθούν πλήρως ως παράσταση, “Τα Σκουπίδια” απέσπασαν πριν λίγες ημέρες το Ύψιστο Βραβείο “Χρυσή Καμήλα” του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας, καθώς και το Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Αργυρή Καρλιώτη), μια σημαντική διάκριση ανάμεσα σε 17 θεατρικές παραστάσεις από 7 χώρες.
Ο Θεατρικός Σύλλογος Διδυμοτείχου (ΘΕΑ|ΣΥ|), καλεί το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής να στηρίξει με τη συμμετοχή του αυτήν την πρώτη επίσημη παρουσία του στα θεατρικά πράγματα του Διδυμοτείχου. Ευχαριστεί δε το Δήμο Διδυμοτείχου και το Ευγενίδειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου για την αρωγή, καθώς και όλους όσοι συμπαρίστανται σ’ αυτήν τη νέα πολιτιστική πρωτοβουλία.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6947625003 (Μιχαηλίδου Δέσποινα)