Το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 17:00 στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» διεξήχθη τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή της ρωσικής ομάδας «Ποδοσφαιρικό Μέτωπο Ρωσίας», η οποία απαρτίζεται από βουλευτές και μέλη της ρωσικής κυβέρνησης, και των ομάδων της Αστυνομίας και των Βετεράνων Αλεξανδρούπολης. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αλεξανδρούπολης και το σύλλογο «Ρωσικό Σπίτι».
Το τουρνουά παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Ρώσος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, κ. Αλεξέι Ποπόφ και αρκετοί νεαροί ρώσοι μαθητές που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, στη Μάκρη.
Μετά τη λήξη των αγώνων διοργανωτές και συμμετέχοντες εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι τονίζοντας ότι μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν ο αθλητισμός και η φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε με την ομάδα της αστυνομίας, ανέφερε τα εξής: «Ήταν μια υπέροχη αθλητική συνάντηση σε κλίμα εξαιρετικά φιλικό, απόρροια της πρόσφατης αδελφοποίησης με τη ρωσική πόλη Σοσνόβυι Μπορ. Τέτοιου είδους διοργανώσεις προάγουν τον πολιτισμό και τον τόπο μας».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Αλεξανδρούπολη (1-3 Ιουνίου), οι Ρώσοι βουλευτές πραγματοποίησαν, ακόμη, συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο, στην Ιερά Μητρόπολη και στο Επιμελητήριο Έβρου.