Συνάντηση με τον Βουλευτή της Ρωσικής «Ντούμα», Σεργκέι Πετρόφ και τον Ρώσο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ είχε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και μέλη της διοίκησης. Η συνάντηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Έβρου, είχε ως στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών για την επιχειρηματικότητα, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων του Έβρου με αντίστοιχες της Ρωσίας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης καλωσόρισε την Ρωσική αντιπροσωπεία και αναφέρθηκε στους πολύχρονους δεσμούς των δύο χωρών.
Αναφέρθηκε στην σημερινή εικόνα που παρουσιάζει επιχειρηματικά ο Έβρος, αλλά και στις προοπτικές ανάπτυξης που έχει η περιοχή και λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Απηύθυνε κάλεσμα στους Ρώσους συνομιλητές του, να συμβάλλουν στην υλοποίηση κοινών επιχειρηματικών δράσεων, στην προώθηση των παραγόμενων προϊόντων στην Ρωσική αγορά και στην ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου.
Ο Βουλευτής της Ρωσικής «Ντούμα» ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την θερμή υποδοχή που του έγινε και περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων στην χώρα του. Έκανε εκτενή αναφορά στους τομείς όπου οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν, με κυριότερο αυτό του τουρισμού, στην δυνατότητα των τοπικών επιχειρήσεων να εξάγουν προϊόντα στην χώρα του, αλλά και στην υλοποίηση μεγάλων έργων διακρατικής συμφωνίας. Δήλωσε πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Ρωσία, ενώ αναφερόμενος στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων, δεσμεύθηκε πως την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη θα συνοδεύεται και από εκπροσώπους Επιμελητηρίων της χώρας του.
Ο κ. Πετρόφ έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα, είναι γνώστης της Ελληνικής ιστορίας και πριν την ενασχόλησή του με την Πολιτική, ήταν επιχειρηματίας και γνωρίζει πολύ καλά το οικονομικό περιβάλλον. Έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την 15η Διεθνή Έκθεση “alexpo” που θα πραγματοποιηθεί από 13-16 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη και στις επαφές που θα γίνουν μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων και Διμερών Επιμελητηρίων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης προσέφερε στους Ρώσους καλεσμένους, ένα λεύκωμα της Αλεξανδρούπολης και μία μεταξωτή γραβάτα, καλώντας τους ταυτόχρονα, στην έκθεση μεταξωτών του Έβρου που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα.