Το καλοκαιράκι έφθασε! Θέλουμε όλες να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή, λαμπερά και μεταξένια προστατεύοντας τα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.
Η έκθεση στον ήλιο, η έλλειψη οξυγόνου, η μικρή κατανάλωση νερού, η καλή διατροφή, η σκόνη, η καλή χρήση των βαφών, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο και γενικά η παραμέληση τους και η κακή μεταχείριση είναι από τους κυριότερους παράγοντες που ταλαιπωρούν το τριχωτό της κεφαλής μας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η σωστή μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητη για την αναζωογόνηση και την περιποίηση των μαλλιών, τρέφει την τρίχα ως την ρίζα.
Απαραίτητο στις διακοπές μας είναι το αντηλιακό και η λοσιόν μαλλιών όπου μπορούν να μας προστατέψουν απ την ακτινοβολία του ήλιου.
Το χτένισμα πρωί-βράδυ απομακρύνει τις νεκρές τρίχες και σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε πιρούνα και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες. Επίσης, η χρήση του ίδιου σαμπουάν μπορεί να δημιουργήσει πιτυρίδα, τα μαλλιά να ατονήσουν και να λαδώνουν πιο εύκολα.
Την μαλακτική κρέμα ποτέ δεν πρέπει να την χρησιμοποιούμε στην ρίζα των μαλλιών και καθιερώστε να καθαρίζετε την ψαλίδα μια φορά το μήνα. Στον ύπνο σας φροντίστε να μην κοιμόμαστε ποτέ με δεμένα τα μαλλιά σας αλλά με λυτά.
Τα όμορφα και υγιή μαλλιά αποτελούν σύμβολο γοητείας και ομορφιάς για την γυναίκα γι΄ αυτό πρέπει να τους παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα.
Α.Μ