ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΑΡΗ
(Δια του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ)

κ. Πρόεδρε
Όπως γνωρίζετε δύο μέρες πριν τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση Παπαδήμου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπακωνσταντίνου προχώρησε στην έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων της λεγόμενης «μονάδας επεξεργασίας Απορριμμάτων και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων» στο Νομό Καβάλας (Ο.Ε.Δ.Α. δυτικού τομέα), χωρίς να έχει γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Επίσης δεν έχουν εκφραστεί, παρόλο που ρωτήθηκαν, τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, που το πρώτο τουλάχιστον, έχει ολοφάνερα βαρύνουσα γνώμη.
Τέλος για μια σειρά σοβαρούς λόγους αντιδρούν και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής που έχει επιλεγεί για την εγκατάσταση της εν λόγω μονάδας και τους οποίους όλοι μαζί είχαμε διαβεβαιώσει τον περασμένο Σεπτέμβρη, στην συνεδρίαση (17η) που κάναμε για το θέμα ως Συμβούλιο, ότι τίποτε δεν θα προχωρήσει χωρίς να ενημερωθούν και ενάντια στην γνώμη τους. Εξ άλλου είχατε δεσμευτεί ότι το θέμα θα ερχόταν στο Συμβούλιο
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ:
Γιατί δεν πραγματοποιήσατε την υπόσχεσή σας για συνεδρίαση του Π.Σ. για το θέμα και δώσατε στο ΥΠΕΚΑ το πρόσχημα να μιλά για «άρνηση παροχής γνώμης»;
Γνωρίζετε για ποιο λόγο ακριβώς δεν σχολίασαν την Μ.Π.Ε. τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών;
Εν πάση περιπτώσει τι ακριβώς κάνατε το περασμένο καλοκαίρι για να ενημερωθεί το ΥΠΕΚΑ και η ΕΥΠΕ για τις σκέψεις και τους λόγους που το Π. Συμβούλιο είχε αρνηθεί στις 28-7-2011 να εγκρίνει την Μ.Π.Ε.; Στείλατε κάποιο έγγραφο, κι αν ναι να μας δοθεί.
ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ:
Να θέσετε προς συζήτηση στο επόμενο (1-6-12) Περιφερειακό Συμβούλιο θέμα «Ενημέρωση για τις απόψεις του Δήμου Νέστου και των κατοίκων του Ξεριά και του Γέροντα Νέστου, για το ενδεχόμενο εγκατάστασης εργοστασίου σκουπιδιών και χωματερών στην περιοχή τους» και «λήψη μέτρων για την άρση ή ανάκληση ή αναστολή εφαρμογής της Μ.Π.Ε. που ενέκρινε στις 4-5-2012 ο ΥΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου».
Καβάλα 30 Μαϊ. 12
Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ