Η ψηφιακή εκπομπή του προγράμματος της Δημοτικής Τηλεόρασης έγινε δυνατή μετά από πολύμηνες συνομιλίες της TV100 με τρία περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα της Κ. Μακεδονίας («Euro», «4 Ε» και «Γνώμη του Πολίτη»). Πάροχος της ψηφιακής εκπομπής είναι η κοινοπραξία Digital Broadcast Syndication που δημιούργησαν από κοινού τα τέσσερα δίκτυα. Η λήψη του επίγειου ψηφιακού σήματος των τεσσάρων σταθμών είναι δυνατή στο «δίαυλο 50» με μία απλή σάρωση του ψηφιακού δέκτη.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, τονίζοντας ότι «η ψηφιακή εκπομπή αποτελούσε ουσιώδη προϋπόθεση για την επιβίωση της Δημοτικής Τηλεόρασης». Τώρα, πρόσθεσε, «πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά πώς θα συμβάλουν και άλλοι δήμοι της πόλης, γιατί η αξιοποίηση αυτού του εργαλείου προς όφελος ολόκληρης της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας προϋποθέτει τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης του», ενώ πρόσθεσε ότι «Όλοι θέλουμε μια υγιή και χρήσιμη Δημοτική Τηλεόραση, αλλά ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να σηκώνει μόνος του το βάρος της χρηματοδότησής της».
«Τα δημοτικά ΜΜΕ ανοίγουν τα φτερά τους, και μέρα με την ημέρα, εδραιώνονται στη συνείδηση των δημοτών» σχολίασε η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σοφία Ασλανίδου. Την Δευτέρα η ίδια ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για μια σειρά πρωτοβουλιών που υπογραμμίζουν, όπως είπε, την εξωστρέφεια της ΔΕΠΘΕ.
Έτσι, η TV100 συνεργάζεται πλέον με το διαδικτυακό κανάλι www.archaeologychannel.org , μια ακαδημαϊκού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία που προβάλει δωρεάν αρχαιολογικό ρεπορτάζ από όλο τον κόσμο.
Η αρχή έγινε με την προβολή στα αγγλικά του ρεπορτάζ της Δημοτικής Τηλεόρασης από την έκθεση του Μουσείου του Λούβρου για την Αρχαία Μακεδονία, και θα ακολουθήσουν περισσότερα ρεπορτάζ από την πλούσια αρχαιολογική δραστηριότητα της Μακεδονίας.
Τέλος, η Δημοτική Τηλεόραση ολοκλήρωσε με επιτυχία πρόγραμμα εκμάθησης των τεχνικών του τηλεοπτικού ρεπορτάζ σε νέους μετανάστες σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα μέσα από τα ΜΜΕ» (Media Diversity Institute) του Λονδίνου. Το αντικείμενο του προγράμματος – που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους – ήταν η δημοσιογραφική κάλυψη ζητημάτων που αφορούν στην επίσημη μετανάστευση. Τα αποτελέσματα θα προβληθούν σε ειδική εκπομπή στα μέσα Ιουνίου.