Νικήτρια η Σουηδία.
Η Ελευθερία Ελευθερίου ερμήνευσε το «Aphrodisiac» στο πεντηκοστό έβδομο διαγωνισμό της Eurovision. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και ξεσήκωσε όλο το στάδιο κατακτώντας την 17η θέση με 64 βαθμούς.
Οι χώρες που δεν μας έδωσαν ούτε ένα βαθμό είναι οι παρακάτω:
Μαυροβούνιο, Αυστρία, Λευκορωσία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, Σλοβενία, Κροατία, Σλοβακία, Ολλανδία, Ελβετία, Π.Γ.Δ.Μ, Πορτογαλία, Ιταλία, Σουηδία, Γαλλία, Νορβηγία, Λιθουανία, Εσθονία, Δανία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ουγγαρία και Φινλανδία.
Η Ελλάδα έλαβε 12αρι από την Αλβανία και την Κύπρο, 8 βαθμούς μας έδωσε η Ρουμανία ενώ με 5 μας βαθμολόγησαν η Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν, 4αρι λάβαμε από την Μολδαβία, 3 βαθμούς από την Τουρκία και την Ρωσία ενώ με 2 μας βαθμολόγησαν το Βέλγιο και το Ισραήλ.
Με 1 βαθμό μας τίμησαν Βουλγαρία, Γεωργία, Γερμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Σερβία. Τα αποτελέσματα για ακόμη μια φορά μας αποδεικνύουν ότι η Eurovision δεν είναι απλά ένα πολιτισμικό γεγονός και μία μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή αλλά κυριαρχούν οι στρατηγικές των χωρών και οι φιλίες μεταξύ τους.
A.M