Ρήξη στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό μετά την αναμενόμενη αποχώρηση του Θανάση Πλεύρη. Ο κ. Πλεύρης, ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία, αποχώρησε από την συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας και την πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Στη συνεδρίαση ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε την αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ στις εκλογές, πρόταση με την οποία διαφώνησαν αρκετά στελέχη.

Στο μεταξύ, ο πατέρας του Θανάση Πλεύρη, Κώστας στηρίζει τον Γιώργο Καρατζαφέρη και σε δήλωση που έκανε ανέφερε τα εξής: «Μετά τα τελευταία γεγονότα, δηλώνω ότι τάσσομαι ολοψύχως στο πλευρό του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και θα αγωνιστώ υπέρ αυτού, με όλες μου τις δυνάμεις.
Καλώ όλους τους πολιτικούς μου φίλους, να ταχθούν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη για την επικράτηση των ιδεών του Πατριωτισμού.
Απεριφράστως, καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσους έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό».

Στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη παραμένει ο Κώστας Αίβαλιώτης και αρκετοί πρώην βουλευτές.

Για τη θυελλώδη ανακοίνωση της ΕΓ και την πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας ο ΛΑΟΣ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Με συντριπτική πλειοψηφία η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, απεφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Η πρόταση του κ. Σαμαρά, κρίθηκε προσχηματική, από τη στιγμή που παράλληλα με τον διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων».