Μέχρι και τις 17 Μαΐου θα γίνει η ανάκληση του ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης του Ανδρέα Λοβέρδου, με το οποίο προέβλεπε την κατάργηση του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο της Διοίκησης του νοσοκομείου, όσο και των γιατρών και των εργαζομένων.
Παράλληλα, θα γίνει ομόφωνα αποδεκτή από το υπουργείο, η πρόταση της Διοίκησης του νοσοκομείου για τον νέο οργανισμό. Αυτά ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νίκος Ραπτόπουλος. Όπως είπε ο κ Ραπτόπουλος, ο υπουργός υγείας παραδέχτηκε ότι έγιναν παρατυπίες, όχι μόνο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία και ότι όλα αυτά θα ανακληθούν και θα ξανασυζητηθούν από μηδενική βάση. Ο κ. Ραπτόπουλος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ Πανεπιστημίου και ΕΣΥ, τονίζοντας ότι, «το πρόβλημα μας είναι να αναπτυχθούν σωστά, όπως πρέπει». «Το πρόβλημα του Πανεπιστημίου είναι ότι, έχουμε 90 κρεβάτια κλειστά, και βέβαια με το δίκαιο του τα διεκδικεί», σημείωσε ο κ Ραπτόπουλος υποστηρίζοντας ότι, «δεν μπορεί Πανεπιστημιακή κλινική να λειτουργεί με 4 κρεβάτια. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο».

Διδυμότειχο: Δηλώσεις Δ. Λαζόπουλου για το γιατρό που «έγραψε» 5.400 συνταγές
«Είναι σημαντικό ότι με το ηλεκτρονικό σύστημα μπορούμε και ελέγχουμε τη συνταγογράφηση», δήλωσε στην Ε. ΡΑ. ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Δημήτρης Λαζόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που αναφέρεται σε 11 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός από το Διδυμότειχο, οι οποίοι θα ελεγχθούν για το μεγάλο αριθμό συνταγών που «έγραψαν» στο διάστημα του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011.
Συγκεκριμένα, ο γιατρός από το Διδυμότειχο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, «έγραψε» 5.400 συνταγές, συνολικού κόστους 297.000 ευρώ. Πάντως, παρότι ο κ. Λαζόπουλος αναγνώρισε ότι το περιστατικό αναφέρεται μάλλον σε γιατρό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, διευκρίνισε πως για τη διερεύνησή του, εκτός από τον αριθμό των συνταγών, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ο αριθμός των γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας, που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς όπως είπε, εάν πρόκειται για ειδικότητα της οποίας δεν υπάρχουν πολλοί ιατροί, είναι λογικό ο συγκεκριμένος να εξυπηρέτησε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και, συνεπώς, να δικαιολογείται και το αριθμητικό μέγεθος της συνταγογράφησης που καταγγέλλεται από το υπουργείο Υγείας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, σε δηλώσεις του για το θέμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», παραδέχτηκε ότι ο έλεγχος που θα γίνει δεν θα είναι δύσκολος, δεδομένου ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η ειδικότητα του γιατρού που θα ελεγχθεί και ο αριθμός των ασθενών που δέχεται.
Εφ. «Η Γνώμη»