Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου χαιρετίζει όλες τις εργαζόμενες μητέρες και αντιστέκεται και παλεύει για την ανατροπή των πολιτικών που ευθύνονται για την υποβάθμιση της ζωής και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας.
Στη Ελλάδα του 21ου αιώνα αντί της προστασίας της μητρότητας περικόπτονται οι κρατικές δαπάνες στους τομείς της υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και παιδείας, προβάλλονται οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας σαν λύση, φορτώνουν με ενοχές τις γυναίκες για την υπογεννητικότητα ενώ συγχρόνως οι έγκυες γυναίκες δεν έχουν πλέον καμιά ουσιαστική κάλυψη όσο αφορά τα δικαιώματά τους στους εργασιακούς χώρους και στο θέμα των απολύσεων.
Οι δωρεάν κρατικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί κλείνουν στρέφοντας έτσι τις μητέρες σε ρόλους νοικοκυράς, απασχολήσιμης και εθελόντριας για την κοινωνική πολιτική χωρίς κόστος για το κράτος.
Τιμωρούν τις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες καταργώντας τη χορήγηση επιδομάτων αυξάνοντας τα όρια ηλικίας και όχι μόνο.
Ο σεβασμός στη μητρότητα, η πρόβλεψη από την πολιτεία μέτρων που την υποστηρίζουν, η κατανόηση και η εφαρμογή από τους εργοδότες των διατάξεων που τις αφορούν είναι αυτονόητα στοιχεία πολιτισμού και προόδου, γιατί σεβασμός στο πρόσωπο της μητέρας σημαίνει σεβασμός στον εαυτό μας και κατ’ επέκταση στο ανθρώπινο γένος.
Ευχόμαστε υγεία και κουράγιο για αγώνες στις μητέρες όλου του κόσμου για να αντεπεξέλθουν στην αποστολή τους σαν μητέρες, σαν εργαζόμενες, σαν πολίτες με δικαιώματα και όχι δούλες της σύγχρονης κοινωνίας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Φουτζιτζής Βασίλειος