του Νίκου Παπαχρήστου
«Δεν θέλουμε να σκοτωθούμε για τα πρωτεία των πολιτικών αλλά μόνο για την Ελλάδα. Δεν θέλουμε να πεθάνουμε για τα προγράμματα των κομμάτων αλλά για την πατρίδα μας. Για την επόμενη γενιά», διαμήνυσε προς την πολιτική ηγεσία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης από τον αρχαίο και ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και κάλεσε όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν. «Δεν θα σας πω τι να ψηφίσετε, ποια πρόσωπα, αδύνατον», είπε ο κ.Άνθιμος και έσπευσε να διευκρινίσει πως η τοποθέτησή του δεν έχει κομματικό χαρακτήρα αλλά σχετίζεται με την αγωνία όλων των Ελλήνων για το αποτέλεσμα των εκλογών και το αύριο της πατρίδας μας.
Και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ζήτησε από όλους τους πολιτικούς να εργαστούν για την «ενότητα» του λαού προκειμένου να υπερβούμε το συντομότερο μια κρίση που δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα, ούτε και ξεκίνησε από αυτή, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Ανέφερε μάλιστα πως εκλογές θα διεξαχθούν και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Τσεχία και η Ολλανδία.
Μιλώντας για τη σημερινή Κυριακή των Μυροφόρων αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της γυναίκας στη ζωή του Χριστιανισμού ενώ διευκρίνισε πως οι Ιουδαίοι της εποχής του Χριστού, που ευθύνονται για την σταύρωσή του, δεν έχουν σχέση με τους σημερινούς εβραίους που είναι ένας εμπερίστατος λαός και στον οποίο οι Έλληνες στάθηκαν κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο προκάτοχός του την περίοδο του πολέμου χορηγούσε βεβαιώσεις σε εβραίους της Θεσσαλονίκης πως ήταν βαπτισμένοι χριστιανοί ορθόδοξοι προκειμένου να γλιτώσουν από τις δυνάμεις της γερμανικής κατοχής.

amen.gr