Είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι είναι μια σχετικά «εύκολη» εποχή για ερωτικό παιχνίδι. Πολλές γυναίκες μόνες, διαθέσιμες, με υψηλό δείκτη αυτοπεποίθησης και sex appeal, έτοιμες να ζήσουν μια περιπέτεια πέρα από τα καθιερωμένα. Ωστόσο ακόμα κι αν είναι έτσι, δε σημαίνει ότι όλες είναι διατεθειμένες να σού ανοίξουν την πόρτα της κρεβατοκάμαράς τους με συνοπτικές διαδικασίες. Κάποιες ίσως το θέλουν, άλλες πάλι όχι. Σε αρκετές περιπτώσεις πάλι, είναι θέμα timing και τύχης. Στο χέρι σου είναι να τολμήσεις να κάνεις την κίνηση, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσεις τα σημάδια της γυναικείας συμπεριφοράς – αποστολή πιο δύσκολη κι από το να αποκρυπτογραφήσεις τον μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Οι γενικές προϋποθέσεις από την πλευρά σου για να ανεβάσεις τις πιθανότητες είναι δυο:
Αυτοπεποίθηση: Αυτοπεποίθηση σημαίνει ξέρω ποιος είμαι και τι λέω κι έχω τον έλεγχο της κατάστασης. Όταν την έχεις, την εκπέμπεις. Όταν την εκπέμπεις, γοητεύεις. Η αυτοπεποίθηση είναι ο φάρος που προσελκύει τις γυναικείες φρεγάτες στο λιμάνι σου. Όταν δεν εκπέμπεις, τότε δε θα πλησιάσει καμιά. Αυτό όμως δε σημαίνει να εκπέμπεις φτιαχτή ή «τάχαμου» αυτοπεποίθηση, κάτι που παραπέμπει σε μαγκιά ή σε μάτσο συμπεριφορά («με θέλεις πολύ μωρό μου; Το ξέρω, το ξέρω, κι εσύ κι όλες οι υπόλοιπες εδώ μέσα»). Αν έχεις μπει στο ερωτικό παιχνίδι με αυτοπεποίθηση, τότε πολύ πιθανό να κερδίσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ευγένεια: Πρώτο ραντεβού σημαίνει πιθανότατα ότι δε σε γνωρίζει και πολύ καλά. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι τύπος και τι χαρακτήρας είσαι. Μπορεί να θέλει να περάσει μια καυτή νύχτα μαζί σου απόψε, αλλά δε μπορεί και να χαθεί μέσα στη νύχτα με κάποιο που μπορεί να είναι και ψυχάκιας. Ειλικρίνεια και ευγένεια, όχι προσποιητή (σαν αυτή που έχουν οι serial killers στις ταινίες) είναι αυτό που χρειάζεσαι για να νιώσει οικειότητα μαζί σου.

Αυτά βασικά από την πλευρά σου. Ό,τι μπορούσες το έκανες. Είπαμε όμως πως είναι και θέμα τύχης. Δηλαδή timing:
– Μόλις έχει χωρίσει: Οι πιθανότητες να πέσει στο κρεβάτι μαζί σου πολλαπλασιάζονται. Επιστημονικές μελέτες πάνω στο διαζύγιο και το χωρισμό γενικότερα αποδεικνύουν πως περνάμε σχεδόν πάντα μια φάση υπερσεξουαλικότητας. Έχεις γερό χαρτί.
(Τι μπορεί να πάει στραβά: Να την παρηγορείς όλη νύχτα καθώς σου περιγράφει κλαίγοντας με αναφιλλητά, πώς την παράτησε ο «πρώην». Πακέτο…)
– Έχει καιρό να κάνει σεξ. Γιατί; Μην αναλύουμε τα αυτονόητα. Οι ορμόνες της βράζουν και κοντεύουν να ξεχειλίσουν. Αν είναι σχετικά «εύκολη», τότε αντί για σένα θα πάρει το γκαρσόνι. Η τον ταξιτζή. Ή τον τύπο που πουλάει βρώμικα έξω από το μπαρ. Αν δεν είναι εύκολη, θα φαντασιωθεί ότι τους παίρνει όλους μαζί στη σειρά. Κι εσένα πρώτο.

Δεν θα συμβεί με τίποτα (παρ’ όλες τις καλές προϋποθέσεις) όταν:
– Διανύει τις δύσκολες μέρες της (εννοείς τι εννοούμε, και είναι απόλυτα λογικό. Σκέψου να το τράβαγες εσύ αυτό κάθε μήνα).
– Δεν έχει ξυρίσει γάμπες και μπικίνι (γιατί βαριόταν; Γιατί είπε να φορέσει παντελόνι και δε χρειαζόταν; Για να μην ενδώσει στον πειρασμό του σεξ; Και τα τρία παίζουν κατά κόρον, ειδικά δε το τελευταίο).

Να και 6 σημάδια ότι όντως το σεξ μαζί σου της έχει μπει για τα καλά στο μυαλό:
– Ό,τι και να της πεις γελάει. Το γέλιο στο άσχετο σημαίνει ότι είμαι σε κατάσταση ερωτικής ευφορίας. Ό,τι μου λένε το βλέπω ευχάριστο (μη γελάς, το έχεις πάθει κι εσύ ουκ ολίγες φορές).
– Σε αγγίζει με την παραμικρή ευκαιρία.
– Σού κάνει σεξουαλικά υπονοούμενα, γελά και «συνεχίζει» τη συζήτηση περί σεξ που ανοίγεις (δήθεν).
– Έχει στραμμένη πλήρως την προσοχή της επάνω σου.
– Παίζει με τα χείλη της
– Σού κάνει κοπλιμέντα σε ερωτικό επίπεδο.

Πόσο σίγουρο είναι ότι δε θα φας χυλόπιτα;
Καθόλου σίγουρο δεν είναι. Μόνο η εφορία είναι σίγουρη σε αυτή τη ζωή. Πολλές γυναίκες εκπέμπουν λάθος μηνύματα ή σωστά μηνύματα για λάθος λόγο, απλά για να δουν αν «μετράνε» κι αν μπορούν να σε προσελκύσουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να μείνεις απαθής μια ζωή και να βλέπεις τις ευκαιρίες να περνούν. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι πως αν προχωρήσεις με θάρρος σε μια «ανήθικη πρόταση» αλλά το θέμα πάει στραβά, τότε μια δικαιολογία του τύπου «δε φταίω εγώ, νόμιζα ότι το ήθελες πολύ γιατί αυτό μου δείχνεις από την αρχή του ραντεβού» μόνο αντρική δεν είναι. Πες ένα αξιοπρεπέστερο «ζητώ συγνώμη, παρεξήγησα κάποια πράγματα» και άσε σε εκείνη να αποφασίσει πώς θα το χειριστεί. Τι είχες, τι έχασες…
www.menslounge.gr