Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών για διακεκριμένες κλοπές
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, έξι διαρρήξεις σε σπίτια της Καβάλας, που είχαν διαπραχθεί την 17 και 24-11-2010.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις διαρρήξεων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, ηλικίας 24, 26, 30 και 31 ετών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων ενός ακόμη δράστη.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, την 17-11-2010 εισήλθαν σε τέσσερα σπίτια στην Καβάλα, από τα οποία αφαίρεσαν, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 4.100 ευρώ περίπου, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και ένα αεροβόλο όπλο. Προέκυψε επίσης ότι ο 26χρονος μαζί με έναν άγνωστο μέχρις στιγμής δράστη, την 24-11-2010, εισήλθαν σε άλλα δύο σπίτια στην Καβάλα, από τις οποίες αφαίρεσαν μία ηλεκτρονική συσκευή, κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ περίπου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 24χρονου, σε χωριό της Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα, ενώ ο ίδιος παρέδωσε στους αστυνομικούς το αεροβόλο όπλο, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σημειώνεται, ότι τα τρία άτομα, ηλικίας 26, 30 και 31 ετών κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της χώρας για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.