ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ
2ο ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ!!!
3ο ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΜΟΥΡΟΥ-ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ!
5ο ΤΟ 3ο ΓΕΛ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ…
5η Η ΜΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ…

Επιτυχιών συνέχεια για το σχολικό πιγκ-πογκ του Έβρου… Όταν δύο χρόνια πριν το 3Ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης τόσο στους μαθητές, όσο και στις μαθήτριες καταλάμ- βανε τη 2η θέση στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες λυκείων, πολλοί το θεώρη- σαν τυχαίο γεγονός. Η συνέχεια όμως και η συνέπεια των εβριτών μαθητών και μα- θητριών έφεραν τις νέες μεγάλες διακρίσεις.
Στο ομαδικό των μαθητριών το 1ο ΓΕΛ Ορεστιάδας με τις μαθήτριες Αικατερίνη Μπι- μπισίδου, Νικολέτα Κοντονή, Χριστίνα Κορετσίδου, Μαρία Βλασίδου, ¨σταμάτησε¨ μόνο στο 2ο ΓΕΛ Πεύκης, το οποίο αντιμετώπισε στον τελικό! Η δεύτερη θέση των κοριτσιών είναι μια τεράστια διάκριση. Στο ομαδικό των μαθητών το 3ο ΓΕΛ Αλεξαν- δρούπολης με τους Νικόλαο Κηπουρό, Μιχάλη Αραμπατζή, Βασίλη Μπίκο και Χρή- στο Κοζάρη, αφού κέρδισε το 7ο ΓΕΛ Θες/νίκης και το ΓΕΛ Ξυλόκαστρου στη συνέ- χεια αντιμετώπισε το 1ο φαβορί των αγώνων και τελικό 1ο νικητή, 1ο ΓΕΛ Πειραιά και έχασε πολύ δύσκολα 4-2 νίκες. Κρίμα… γιατί με οποιαδήποτε άλλη κλήρωση θα ήταν μέσα στα μετάλλια, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται. Η 5η θέση πανελλήνια βέ- βαια ανάμεσα σε 28 Λύκεια είναι αξιοπρεπέστατη, όμως οι δυνατότητες των μαθητών ήταν για την πρώτη τριάδα. Στο απλό μαθητριών η Παναγιώτα Μούρου του 2ου ΓΕΛ Αλεξ/πολης κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσε σε 62 μαθήτριες και έχασε στον προημιτελικό από το 1ο φαβορί και τελική νικήτρια την Παρίδη, την 1η νεανίδα στην Ελλάδα με 3-0 (12-10, 11-9, 11-9!!!). Έτσι και εδώ έπαιξε άσχημο παιχνίδι η τύχη στις κληρώσεις των εβριτών αθλητών και χάθηκε το όνειρο της Εθνικής για την εβρί- τισα μαθήτρια(συμμετείχαν οι ¨4¨ πρώτες αθλήτριες του ατομικού). Η Δήμητρα Πα- παμιχαήλ, του 1ου ΓΕΛ Ορεστιάδας καθώς και ο Γιώργος Παρασκευόπουλος του ί- διου Λυκείου, όπως και Σταμάτης Στοϊκίδης του 2ου ΓΕΛ Ορεστιάδας, που αγωνί- σθηκαν στα ατομικά είχαν πολύ δύσκολες κληρώσεις, πέτυχαν όμως κάποιες νίκες, αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν στις δεκαεξάδες, αν και αγωνίσθηκαν πάρα πολύ καλά.
Η δεύτερη μεγάλη διάκριση των εβριτών αθλητών ήρθε στο διπλό μαθητριών, όπου η Μούρου του 2ου ΓΕΛ Αλεξ/πολης και η Παπαμιχαήλ του 1ου ΓΕΛ Ορεστιάδας, ύστερα από διαδοχικές νίκες και καταπληκτικές εμφανίσεις κατέκτησαν την 3η Πανελλήνια θέση! Η δεύτερη θέση του ομαδικού μαθητριών Λυκείων και η τρίτη θέση του διπλού μαθητριών Λυκείων σηματοδοτούν, εκτός των άλλων, την μο- ριοδότηση τους, από το Υπουργείο Παιδείας, για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας.