Μετά από απάντηση σε σχετική αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου του ΠΑΟΣΚ κυρία Ελένη Τσιαούση και τη δέσμευση του Διοικητή του ΙΚΑ κύριο Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ξεκινάει από τις 01/04/2012 η λειτουργία παραλαβής αιτήσεων στο ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) Διδυμοτείχου.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Διοίκηση του ΙΚΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που αιτούνται την εξέταση τους από τα ΚΕΠΑ, αποφασίστηκε η δημιουργία Γραμματειών με αποκλειστική αρμοδιότητα την παραλαβή των αιτήσεων και στην συνέχεια τη διαβίβασή τους στο πλησιέστερο ΚΕΠΑ, από το οποίο και θα γίνεται η παραπομπή τους.
Έναρξη του συγκεκριμένου τρόπου λειτουργίας γίνεται για την περίπτωση του Βορείου Τμήματος του Νομού Έβρου από το Υποκατάστημα του Διδυμοτείχου, από όπου και θα πραγματοποιείται η παραλαβή των αιτήσεων από τις 01/04/2012 των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να εξεταστούν από τα ΚΕΠΑ. Αφού θα γίνεται ο κατάλληλος διοικητικός έλεγχος και ιατρικός προέλεγχος σύμφωνα με τις οδηγίες από την Δ/νση, στη συνέχεια θα αποστέλλεται ο φάκελος στο ΚΕΠΑ Αλεξανδρούπολης, για να καταχωρηθεί στο σύστημα προκειμένου να εξεταστεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.