Στο Διδυμότειχο σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 και ώρα 13.00΄ , σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιή-θηκε μπροστά στο χώρο του ΙΚΑ Διδυμοτείχου , από τον Δήμο Διδυμοτείχου , τους Συλλόγους , Σωματεία , εκπροσώπους κομμάτων και φορείς της ευρύτερης περιοχής μας (Διδ/χου , Ορεστιάδας και Σουφλίου) , με τις ευλογίες του σεβασμιωτά-του Μητροπολίτη Διδ/χου , Ορ/δος και Σουφλίου κ. κ. ΔΑΜΑ-ΣΚΗΝΟΥ , παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμων του Κεντρικού και Βορείου Έβρου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης),
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
Ο Νομός Έβρου είναι ο μοναδικός Νομός της χώρας με τέτοια γεωγραφική ιδιαιτερότητα και έκταση – μήκος. Όμως είναι και Νομός μείζονος εθνικής σημασίας , κι ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις:
αντί να ενδυναμώσουν και ισχυροποιήσουν τις υπάρχουσες κρατικές – δημοσιονομικές δομές του Έβρου , προσφέροντας έτσι την αυτονόητη παροχή δημοσίων υπηρεσιών στους ακρίτες της περιοχής μας (ειδικά του Κεντρικού και Βόρειου Έβρου) ,
αντί να μειώσουν το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων ,
αντί να αναβαθμίσουν την παρεχόμενη δημόσια Υγεία και Παιδεία ,
λειτουργούν ως ΕΒΡΟΚΤΟΝΟΙ καταργώντας και το τελευταίο ίχνος κρατικών φορέων στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο.

Οι προσπάθειες των κυβερνόντων , όλα αυτά τα χρόνια , έφεραν «ουσιαστικό» αποτέλεσμα: τη μείωση του πληθυσμού , στην πρόσφατη απογραφή , στους Δήμους Διδυμοτείχου , Ορεστιάδας και Σουφλίου κατά 8.000 κατοίκους.
Αν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Νομός μας και παίρνουν αψήφιστα (παρότι ψηφίζονται κι απ’ τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες) τέτοιες αποφάσεις που στόχο έχουν την ερημο-ποίηση της περιοχής μας , να είναι σίγουροι πως συνεχίζο-ντας την τακτική του κλεισίματος των Δημοσίων Υπηρεσιών απ’ τους Δήμους μας (Διδυμοτείχου , Ορεστιάδας και Σουφλίου) στην επόμενη απογραφή η μείωση του πλη-θυσμού απ’ τους τρεις Δήμους θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Να μη φτάσουμε στο σημείο: η χώρα μας να είναι γεωγρα-φικά μέχρι το Ορμένιο , αλλά πληθυσμιακά μόνο μέχρι την Αλεξανδρούπολη.
Ζ Η Τ Α Μ Ε:
Να μην κλείσει και να μην υποβιβαστεί ή συγχωνευθεί καμιά Δημόσια Υπηρεσία από το Διδυμότειχο , το Σουφλί και την Ορεστιάδα.
Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας , ούτε είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να μας καταντήσετε έτσι.
Αν η ΠΟΛΗ αλώθηκε από τους Τούρκους το 1453 , δε θ’- αφήσουμε να αλωθεί ο Κεντρικός και Βόρειος Έβρος το 2012 από «σύγχρονους – εσωτερικούς πορθητές».

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…