Από το τμήμα Φυτικής και Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την ΚΥΑ 306206/03-12-2010, θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα περιόδου 2012-2013.»
Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που διατηρούν ,στοιχειοθετούν ή αποκτούν δικαίωμα αμπελοκαλλιέργειας, δηλαδή έχουν νόμιμα φυτεμένες αμπελουργικές εκτάσεις ή είναι κάτοχοι δικαιωμάτων φύτευσης από το αποθεματικό, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο τμήμα Φυτικής & Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ορεστιάδας μέχρι 15-05-2012.
Το πρόγραμμα καλύπτει:
• Την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου και του επανεμβολιασμού
• Την εκρίζωση και επαναφύτευση του αμπελώνα στο ίδιο ή σε άλλο αγροτεμάχιο ισοδύναμης έκτασης
• Τη φύτευση αμπελώνων με άδεια από το αποθεματικό
• Τη βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης (υποστύλωση, κατασκευή αναβαθμίδων)
• Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής δεν καλύπτει την κανονική ανανέωση των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής.
Κατά την υποβολή των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν και σχετικά δικαιολογητικά.
Περισσότερες πληροφορίες στις κατά τόπους υπηρεσίες και στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στη διεύθυνση www.peevrou.eu , στις ανακοινώσεις της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ορεστιάδας.